Кореча и Моја: Рафа ће се вратити у врх!

Бивши шпански тенисери Алекс Кореча и Карлос Моја сигурни су да ће се њихов земљак Рафаел Надал вратити у врху светског тениса.

Тенис 12.10.2015 | 12:20
Кореча и Моја: Рафа ће се вратити у врх!

“Била је ово чудна година за Рафу, али мислим да је на путу да се врати у врх – гледао сам на УС опену кад је изгубио од Фоњинија, играо је боље и био агресивнији, раније је хватао лопту. Допустио је да му падне концентрација, а то му се раније није дешавало“, каже Кореча, двоструки финалиста Ролан Гароса и некада други тенисер света.

“Ако успе да оствари неку велику победу у завршници ове године, биће у правој форми на почетку следеће године“, додао је 41-годишњи Кореча.

Слично размишља и Карлос Моја, који са Мајорке као и Рафа и који му је био ментор.

“Потребно му је само да добије неколико тешких мечева, онаквих какве је у прошлости добијао, а сада их губи. Здрав је, што је најважније, али то значи да је проблем у менталном аспекту. Уверен сам да ће он то превазићи следеће године – биће тешко да дође поново до броја један јер је Новак врло јак, али сигурно ће поново бити у конкуренцији за Грен слем титуле“, каже бивши број један и освајач Ролан Гароса 1998. године.

Надал је у каријери освојио 14 ГС титула, а ово му је прва сезоне од 2005. године без иједне највеће титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар