Koreča i Moja: Rafa će se vratiti u vrh!

Bivši španski teniseri Aleks Koreča i Karlos Moja sigurni su da će se njihov zemljak Rafael Nadal vratiti u vrhu svetskog tenisa.

Tenis 12.10.2015 | 12:20
Koreča i Moja: Rafa će se vratiti u vrh!

“Bila je ovo čudna godina za Rafu, ali mislim da je na putu da se vrati u vrh – gledao sam na US openu kad je izgubio od Fonjinija, igrao je bolje i bio agresivniji, ranije je hvatao loptu. Dopustio je da mu padne koncentracija, a to mu se ranije nije dešavalo“, kaže Koreča, dvostruki finalista Rolan Garosa i nekada drugi teniser sveta.

“Ako uspe da ostvari neku veliku pobedu u završnici ove godine, biće u pravoj formi na početku sledeće godine“, dodao je 41-godišnji Koreča.

Slično razmišlja i Karlos Moja, koji sa Majorke kao i Rafa i koji mu je bio mentor.

“Potrebno mu je samo da dobije nekoliko teških mečeva, onakvih kakve je u prošlosti dobijao, a sada ih gubi. Zdrav je, što je najvažnije, ali to znači da je problem u mentalnom aspektu. Uveren sam da će on to prevazići sledeće godine – biće teško da dođe ponovo do broja jedan jer je Novak vrlo jak, ali sigurno će ponovo biti u konkurenciji za Gren slem titule“, kaže bivši broj jedan i osvajač Rolan Garosa 1998. godine.

Nadal je u karijeri osvojio 14 GS titula, a ovo mu je prva sezone od 2005. godine bez ijedne najveće titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar