Анализа: Ево коме и колико дугује ФК Црвена звезда!

Бајковић, Тошић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић, Калуђеровић... Списак је подужи а сума од које се "врти у глави".

Фудбал 11.10.2015 | 17:40
Анализа: Ево коме и колико дугује ФК Црвена звезда!

Генерални директор ФК Црвена звезда, Звездан Терић, поред тога што често понавља да ће дефинитивно отићи из клуба, исто толико пута поновио је да је клуб у великој опасности да остане без Европе други пут у три сезоне.

У којој мери су ова упозорења озбиљна и то у недељи неодржаних избора, што због неправилности приликом заказивања, што због тога што нико није поднео кандидатуру?

Изгледа, да јесу озбиљна...

Звездашки портал "Ред Стар Белграде" објавио је у суботу, са назнаком "ексклузивно", списак свих играча које Црвена звезда мора да исплати ове сезоне у борби за УЕФА лиценцу, уз подсећање да је први сусрет челника клуба и људи из Ниона заказан за 15. октобар.

То је такозвани "мониторинг" и није датум после којег УЕФА генерално избацује клубове из евро-купова, али је јако важан датум, после којег грешке могу да се рефлектују на коначну одлуку. Незванично, и 2014. године када је тадашњи шампион Србије избачен из квалификација за Лигу шампиона, у великој мери разлог за то били су пропусти у документацији достављеној још претходне јесени.

Ево коме и колико Црвена звезда дугује на дан 30. септембар 2015. године. Укупно – око милион евра неисплаћених зарада бившим играчима!

Треба рећи и да ово нису једина дуговања које челници Црвене звезде морају да измире у предстојећем периоду, јер УЕФА "чешља" и дугове према бившим тренерима, менаџерима, клубовима из земље и иностранства, повериоцима, итд.

Али, играчи су увек били у првом плану, када су дисциплини из Ниона у питању.

Могуће и да је овај списак један од разлога што је комплетан изборни процес у Љутице Богдана завршен фијаском.

ЛАЗОВИЋ И МИЛИЈАШ ПРАШТАЛИ, МАРТИНОВИЋ НЕ!

Већ на први поглед "упада у око" да два сјајна фудбалера, Дарко Лазовић и Ненад Милијаш, од којих је сезонама зависила игра црвено-белих, у овом тренутку потражују само мали део зарада. Лазовић потражује 89.800 од 449.002 евра, након што је део дуга отписао када је одлазио, а пристао да последњу полусезону игра без плате, док Милијашу сада следује 192.500, од 385.000 евра.

И Милијаш је приликом одласка у Манису отписао део дуга клубу у ком је стекао име и чији је дугогодишњи капитен био.

Лазовић је одиграо 142, Милијаш 194 утакмице за најпопуларнији српски клуб.

С друге стране, бивши штопер Црвене звезде Новак Мартиновић, који је забележио свега осам наступа у црвено-белом дресу за две сезоне (2013-2015), на терену провео 626 минута и последњу утакмицу одиграо пре две године, затражио је свих 195.325 евра и у међувремену тужио клуб.

Мартиновић је једно време био стандардан, почетком сезоне 2013/14, али се током утакмице са Чукаричким (октобар 2013) коју су "брђани" добили резултатом 2:0, повредио, опорављао јако дуго, потом вратио тренинзима, али никада више није био у конкуренцији за тим.

Једна његова утакмица коштаће клуб у милионским дуговима непријатних 24.415 евра. Мартиновић је за сваки минут на терену зарадио 312 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар