Analiza: Evo kome i koliko duguje FK Crvena zvezda!

Bajković, Tošić, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kaluđerović... Spisak je poduži a suma od koje se "vrti u glavi".

Fudbal 11.10.2015 | 17:40
Analiza: Evo kome i koliko duguje FK Crvena zvezda!

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terić, pored toga što često ponavlja da će definitivno otići iz kluba, isto toliko puta ponovio je da je klub u velikoj opasnosti da ostane bez Evrope drugi put u tri sezone.

U kojoj meri su ova upozorenja ozbiljna i to u nedelji neodržanih izbora, što zbog nepravilnosti prilikom zakazivanja, što zbog toga što niko nije podneo kandidaturu?

Izgleda, da jesu ozbiljna...

Zvezdaški portal "Red Star Belgrade" objavio je u subotu, sa naznakom "ekskluzivno", spisak svih igrača koje Crvena zvezda mora da isplati ove sezone u borbi za UEFA licencu, uz podsećanje da je prvi susret čelnika kluba i ljudi iz Niona zakazan za 15. oktobar.

To je takozvani "monitoring" i nije datum posle kojeg UEFA generalno izbacuje klubove iz evro-kupova, ali je jako važan datum, posle kojeg greške mogu da se reflektuju na konačnu odluku. Nezvanično, i 2014. godine kada je tadašnji šampion Srbije izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona, u velikoj meri razlog za to bili su propusti u dokumentaciji dostavljenoj još prethodne jeseni.

Evo kome i koliko Crvena zvezda duguje na dan 30. septembar 2015. godine. Ukupno – oko milion evra neisplaćenih zarada bivšim igračima!

Treba reći i da ovo nisu jedina dugovanja koje čelnici Crvene zvezde moraju da izmire u predstojećem periodu, jer UEFA "češlja" i dugove prema bivšim trenerima, menadžerima, klubovima iz zemlje i inostranstva, poveriocima, itd.

Ali, igrači su uvek bili u prvom planu, kada su disciplini iz Niona u pitanju.

Moguće i da je ovaj spisak jedan od razloga što je kompletan izborni proces u Ljutice Bogdana završen fijaskom.

LAZOVIĆ I MILIJAŠ PRAŠTALI, MARTINOVIĆ NE!

Već na prvi pogled "upada u oko" da dva sjajna fudbalera, Darko Lazović i Nenad Milijaš, od kojih je sezonama zavisila igra crveno-belih, u ovom trenutku potražuju samo mali deo zarada. Lazović potražuje 89.800 od 449.002 evra, nakon što je deo duga otpisao kada je odlazio, a pristao da poslednju polusezonu igra bez plate, dok Milijašu sada sleduje 192.500, od 385.000 evra.

I Milijaš je prilikom odlaska u Manisu otpisao deo duga klubu u kom je stekao ime i čiji je dugogodišnji kapiten bio.

Lazović je odigrao 142, Milijaš 194 utakmice za najpopularniji srpski klub.

S druge strane, bivši štoper Crvene zvezde Novak Martinović, koji je zabeležio svega osam nastupa u crveno-belom dresu za dve sezone (2013-2015), na terenu proveo 626 minuta i poslednju utakmicu odigrao pre dve godine, zatražio je svih 195.325 evra i u međuvremenu tužio klub.

Martinović je jedno vreme bio standardan, početkom sezone 2013/14, ali se tokom utakmice sa Čukaričkim (oktobar 2013) koju su "brđani" dobili rezultatom 2:0, povredio, oporavljao jako dugo, potom vratio treninzima, ali nikada više nije bio u konkurenciji za tim.

Jedna njegova utakmica koštaće klub u milionskim dugovima neprijatnih 24.415 evra. Martinović je za svaki minut na terenu zaradio 312 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar