ЕП: Шта Срби очекују против Португала?

Српски фудбалер Немања Матић рекао је да је екипи потребна победа против Португала у мечу без такмичарског значаја да би себи доказала да може да игра добро. Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да је дошло до емотивног пражњења после победе у Албанији, али да то не сме да буде алиби пред утакмицу с Португалом.

Фудбал 10.10.2015 | 21:20
ЕП: Шта Срби очекују против Португала?

Репрезентација Србије дочекује Португал у недељу од 18 часова на стадиону Партизана у оквиру последњег кола квалификација за Европско првенство 2016. године.

Португалци су обезбедили директан пласман на шампионат, док су ‘Орлови’ још одавно остали без шансе да учине исто.

“Ова утакмица ништа неће решити, али је веома битно да себи докажемо да можемо да играмо добро. Португал је одлична екипа и биће велики изазов. Неопходно нам је да добијемо самопоуздање пред квалификације за Светско првенство”, рекао је Матић.

Португал ће играти ослабљен, без Кристијана Роналда и још неких стандардних првотимаца, а Матић је оценио да то неће бити олакшавајућа околност за Србију.

“Шансу ће добити неки који нису до сада, желеће да се докажу, тражиће прилику да се покажу у што бољем светлу. Не сматрам да ће изостанак неког играча утицати на њихову игру”, истакао је Матић.

Када је реч о Роналду, Матић је рекао да је имао прилику да игра против њега, али и да ће и ‘Орлови’ бити ослабљени.

“Роналдово неиграње је плус за нас, једном сам играо против њега и то је било одлично искуство. И ми ћемо играти без нашег капитена Бранислава Ивановића, тако да смо ту 1:1”, рекао је Матић.

Португалске новинаре је занимало Матићево мишљење о шансама њихове репрезентације на Европском првенству.

“Португалски играчи играју у најјачим светским клубовима и имају шансе. У четири или пет екипа су које ће бити фаворити за титулу”, нагласио је Матић.

Матић је у Албанији замењен због повреде, а у недељу ће бити одлучено да ли ће наступити у наредном сусрету.

“Био сам на терапијама и шансе су половичне да ћу играти против Португала”, навео је Матић.

Репрезентација Србије дочекује Португал у недељу од 18 часова на стадиону Партизана у оквиру последњег кола квалификација за Европско првенство 2016. године, три дана после победе над Албанијом у Елбасану са 2:0.

“То је проблем с којим се сусрећемо. Учинићемо све да што боље оспособимо екипу, али то не треба да нам буде алиби. Није дошло до пражњења само 11 играча, већ свих који су били у Албанији. Сви су емотивно доживели ту утакмицу”, рекао је Ћурчић.

Утакмица са Португалом неће имати резултатски значај, пошто Србија нема шансе за пласман у Француску, док су гости обезбедили прво место у Групи И.

“Свака победа нам значи и урадићемо све што можемо да изледамо добро на терену и победимо Португал. То ће бити изазов, јер је Португал међу пет најбољих репрезентација у Европи. Већ дуже нисмо имали добре резултате и враћа се вера у ову репрезентацију после победе над Албанијом”, нагласио је Ћурчић.

Португал ће бити ослабљен неиграњем неколико стандардних првотимаца, укључујући Кристијана Роналдо, а Ћурчић је нагласио да је упознат с том ситуацијом.

“Знамо ко је допутовао у Београд. Покушавамо да предвидимо који ће тим наступити. Бићемо спремни за све опције. Познајемо сваког њиховог играча, знамо о каквим фудбалерима се ради”, нагласио је Ћурчић.

Ћурчић је рекао да је свака победа лепа у квалификацијама, а да су му најлепши досадашњи утисци тријумфи над Албанијом и Јерменијом.

На питање да ли његова екипа дугује млађим селекцијама Србије, Ћурчић је одговорио да је то свакако тако после освајања светског и европског првенства омладинске репрезентације.

“Поносни смо што смо део истог система, сваки резултат млађих селекција је велики успех и убеђен сам да ће успеха бити и убудуће”, нагласио је Ћурчић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роки

10.10.2015 21:07

има да вас згазе португалци

ОДГОВОРИТЕ