EP: Šta Srbi očekuju protiv Portugala?

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da je ekipi potrebna pobeda protiv Portugala u meču bez takmičarskog značaja da bi sebi dokazala da može da igra dobro. Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je došlo do emotivnog pražnjenja posle pobede u Albaniji, ali da to ne sme da bude alibi pred utakmicu s Portugalom.

Fudbal 10.10.2015 | 21:20
EP: Šta Srbi očekuju protiv Portugala?

Reprezentacija Srbije dočekuje Portugal u nedelju od 18 časova na stadionu Partizana u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Portugalci su obezbedili direktan plasman na šampionat, dok su ‘Orlovi’ još odavno ostali bez šanse da učine isto.

“Ova utakmica ništa neće rešiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Portugal je odlična ekipa i biće veliki izazov. Neophodno nam je da dobijemo samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo”, rekao je Matić.

Portugal će igrati oslabljen, bez Kristijana Ronalda i još nekih standardnih prvotimaca, a Matić je ocenio da to neće biti olakšavajuća okolnost za Srbiju.

“Šansu će dobiti neki koji nisu do sada, želeće da se dokažu, tražiće priliku da se pokažu u što boljem svetlu. Ne smatram da će izostanak nekog igrača uticati na njihovu igru”, istakao je Matić.

Kada je reč o Ronaldu, Matić je rekao da je imao priliku da igra protiv njega, ali i da će i ‘Orlovi’ biti oslabljeni.

“Ronaldovo neigranje je plus za nas, jednom sam igrao protiv njega i to je bilo odlično iskustvo. I mi ćemo igrati bez našeg kapitena Branislava Ivanovića, tako da smo tu 1:1”, rekao je Matić.

Portugalske novinare je zanimalo Matićevo mišljenje o šansama njihove reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

“Portugalski igrači igraju u najjačim svetskim klubovima i imaju šanse. U četiri ili pet ekipa su koje će biti favoriti za titulu”, naglasio je Matić.

Matić je u Albaniji zamenjen zbog povrede, a u nedelju će biti odlučeno da li će nastupiti u narednom susretu.

“Bio sam na terapijama i šanse su polovične da ću igrati protiv Portugala”, naveo je Matić.

Reprezentacija Srbije dočekuje Portugal u nedelju od 18 časova na stadionu Partizana u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, tri dana posle pobede nad Albanijom u Elbasanu sa 2:0.

“To je problem s kojim se susrećemo. Učinićemo sve da što bolje osposobimo ekipu, ali to ne treba da nam bude alibi. Nije došlo do pražnjenja samo 11 igrača, već svih koji su bili u Albaniji. Svi su emotivno doživeli tu utakmicu”, rekao je Ćurčić.

Utakmica sa Portugalom neće imati rezultatski značaj, pošto Srbija nema šanse za plasman u Francusku, dok su gosti obezbedili prvo mesto u Grupi I.

“Svaka pobeda nam znači i uradićemo sve što možemo da izledamo dobro na terenu i pobedimo Portugal. To će biti izazov, jer je Portugal među pet najboljih reprezentacija u Evropi. Već duže nismo imali dobre rezultate i vraća se vera u ovu reprezentaciju posle pobede nad Albanijom”, naglasio je Ćurčić.

Portugal će biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, uključujući Kristijana Ronaldo, a Ćurčić je naglasio da je upoznat s tom situacijom.

“Znamo ko je doputovao u Beograd. Pokušavamo da predvidimo koji će tim nastupiti. Bićemo spremni za sve opcije. Poznajemo svakog njihovog igrača, znamo o kakvim fudbalerima se radi”, naglasio je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je svaka pobeda lepa u kvalifikacijama, a da su mu najlepši dosadašnji utisci trijumfi nad Albanijom i Jermenijom.

Na pitanje da li njegova ekipa duguje mlađim selekcijama Srbije, Ćurčić je odgovorio da je to svakako tako posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva omladinske reprezentacije.

“Ponosni smo što smo deo istog sistema, svaki rezultat mlađih selekcija je veliki uspeh i ubeđen sam da će uspeha biti i ubuduće”, naglasio je Ćurčić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roki

10.10.2015 21:07

ima da vas zgaze portugalci

ODGOVORITE