Анкара: Погинуло 97 људи, 400 рањено

Прокурдска опозициона Народна демократска партија саопштила је да је број погинулих у бомбашком нападу у Анкари повећан на 97, док је око 400 рањено.

Свијет 10.10.2015 | 19:56
Анкара: Погинуло 97 људи, 400 рањено

Министар здравља Мехмет Мујезиноглу рекао је данас раније да је погинуло 86 људи, док је 186 рањено, од тога 28 је на интензивној болничкој њези.

У међувремену, турски предсједник Тајип Ердоган отказао је планирану посјету Туркменистану након напада у Анкари, рекли су извори у његовом кабинету.

Демонстранти који су преживјели терористички напад у Анкари тврде да је полиција блокирала пут амбулантним колима која су упућена ка месту трагедије.

Неколико минута након експлозија полицијски кордон је блокирао улице, посијле чега су окупљени напали припаднике полиције.Један од учесника протеста Булент Текдемир рекао је за ББЦ да је полиција користила сузавац како би растјерала демонстранте, који су покушавали да помогну повређенима.

Експлозије су се догодиле током "Марша мира" - протеста против сукоба државе са курдским милитантима на југоистоку Турске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зито

10.10.2015 18:00

Па шта је сад , јесу ли ово Маркале ИИ ???!

ОДГОВОРИТЕ