Ankara: Poginulo 97 ljudi, 400 ranjeno

Prokurdska opoziciona Narodna demokratska partija saopštila je da je broj poginulih u bombaškom napadu u Ankari povećan na 97, dok je oko 400 ranjeno.

Svijet 10.10.2015 | 19:56
Ankara: Poginulo 97 ljudi, 400 ranjeno

Ministar zdravlja Mehmet Mujezinoglu rekao je danas ranije da je poginulo 86 ljudi, dok je 186 ranjeno, od toga 28 je na intenzivnoj bolničkoj njezi.

U međuvremenu, turski predsjednik Tajip Erdogan otkazao je planiranu posjetu Turkmenistanu nakon napada u Ankari, rekli su izvori u njegovom kabinetu.

Demonstranti koji su preživjeli teroristički napad u Ankari tvrde da je policija blokirala put ambulantnim kolima koja su upućena ka mestu tragedije.

Nekoliko minuta nakon eksplozija policijski kordon je blokirao ulice, posijle čega su okupljeni napali pripadnike policije.Jedan od učesnika protesta Bulent Tekdemir rekao je za BBC da je policija koristila suzavac kako bi rastjerala demonstrante, koji su pokušavali da pomognu povređenima.

Eksplozije su se dogodile tokom "Marša mira" - protesta protiv sukoba države sa kurdskim militantima na jugoistoku Turske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zito

10.10.2015 18:00

Pa šta je sad , jesu li ovo Markale II ???!

ODGOVORITE