Пекинг: Брутални Новак у 12. финалу заредом!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић наставио је своју доминацију у светском тенису у 2015. години пласманом у финале АТП турнира у Пекингу.

Тенис 10.10.2015 | 19:40
Пекинг: Брутални Новак у 12. финалу заредом!

Српски тенисер у полуфиналу је савладао Давида Ферера са 6:2, 6:3 и пласирао се у 12. узастопно финале ове године. Ђоковић само на првом турниру у Дохи није стигао до борбе за титулу у 2015. години.

У дуелу са Ферером још једном је потврдио класу, лако је сломио отпор Шпанца и добио га је 10. пут у низу (укупно 16-5).

Ово је шести наступ Ђоковића на турниру у Пекингу и шести пут ће играти у финалу, па је тријумф против Ферера његов 28. узастопни на овом турниру пошто је у претходних пет наврата освајао титулу.

У недељу ће у борби за нови трофеј Ђоковић играти против свог највећег ривала Рафаела Надала. Биће то 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а шпански тенисер још увек има предност – 23:21.

Надал је претходно у првом полуфиналу савладао Фабија Фоњинија са 2-0.

Ток меча:

Новак је у уводном гему почео нешто спорије, вероватно због хладног времена (само 13 степени у Пекингу). Ферер је лако добио уводни гем, али је већ у трећем српски тенисер стигао до прве брејк шансе. Шпанац је ас ударцем успео на тренутак да се извуче, али се Новак изборио за још једну шансу коју је претворио у 2:1.

Брзо је Ђоковић ушао у само себи својствен ритам, почео је да 'црта' по терену, па је нови брејк направио у петом гему, пошто је Ферер направио дуплу сервис грешку на брејк лопти. Пад концентрације у игри Ђоковића уследио је у шестом гему. Ферер је то искористио, стигао је до две везане брејк шансе и већ прву искористио - 4:2.

Брзо се Новак консолидовао, па је у седмом гему вратио два брејка вишка. Изборио се за три везане брејк шансе и другу је искористио. Лако је Ферер могао да поново врати један брејк заостатка. Поново је Новак одиграо нешто слабији сервис гем, Шпанац је имао две везане брејк шансе, али српски тенисер је добио четири везана поена - 6:2.

Други сет почео је слично као и први. Ферер је без већих проблема добио уводни гем, али се то променило већ у трећем гему. Ђоковић је поново одузео сервис ривалу који је био све нервознији - 2:1.Ту је практично и сломљен отпор Ферера. Новак је у наставку направио још један брејк, повео је са 5:2, али није искористио две меч лопте на свој сервис и Ферер је вратио један брејк.

Ипак, већ у следећем гему Новак се уозбиљио и новим брејком је окончао меч - 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар