Peking: Brutalni Novak u 12. finalu zaredom!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je svoju dominaciju u svetskom tenisu u 2015. godini plasmanom u finale ATP turnira u Pekingu.

Tenis 10.10.2015 | 19:40
Peking: Brutalni Novak u 12. finalu zaredom!

Srpski teniser u polufinalu je savladao Davida Ferera sa 6:2, 6:3 i plasirao se u 12. uzastopno finale ove godine. Đoković samo na prvom turniru u Dohi nije stigao do borbe za titulu u 2015. godini.

U duelu sa Fererom još jednom je potvrdio klasu, lako je slomio otpor Španca i dobio ga je 10. put u nizu (ukupno 16-5).

Ovo je šesti nastup Đokovića na turniru u Pekingu i šesti put će igrati u finalu, pa je trijumf protiv Ferera njegov 28. uzastopni na ovom turniru pošto je u prethodnih pet navrata osvajao titulu.

U nedelju će u borbi za novi trofej Đoković igrati protiv svog najvećeg rivala Rafaela Nadala. Biće to 45. okršaj dvojice najvećih rivala u istoriji tenisa, a španski teniser još uvek ima prednost – 23:21.

Nadal je prethodno u prvom polufinalu savladao Fabija Fonjinija sa 2-0.

Tok meča:

Novak je u uvodnom gemu počeo nešto sporije, verovatno zbog hladnog vremena (samo 13 stepeni u Pekingu). Ferer je lako dobio uvodni gem, ali je već u trećem srpski teniser stigao do prve brejk šanse. Španac je as udarcem uspeo na trenutak da se izvuče, ali se Novak izborio za još jednu šansu koju je pretvorio u 2:1.

Brzo je Đoković ušao u samo sebi svojstven ritam, počeo je da 'crta' po terenu, pa je novi brejk napravio u petom gemu, pošto je Ferer napravio duplu servis grešku na brejk lopti. Pad koncentracije u igri Đokovića usledio je u šestom gemu. Ferer je to iskoristio, stigao je do dve vezane brejk šanse i već prvu iskoristio - 4:2.

Brzo se Novak konsolidovao, pa je u sedmom gemu vratio dva brejka viška. Izborio se za tri vezane brejk šanse i drugu je iskoristio. Lako je Ferer mogao da ponovo vrati jedan brejk zaostatka. Ponovo je Novak odigrao nešto slabiji servis gem, Španac je imao dve vezane brejk šanse, ali srpski teniser je dobio četiri vezana poena - 6:2.

Drugi set počeo je slično kao i prvi. Ferer je bez većih problema dobio uvodni gem, ali se to promenilo već u trećem gemu. Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu koji je bio sve nervozniji - 2:1.Tu je praktično i slomljen otpor Ferera. Novak je u nastavku napravio još jedan brejk, poveo je sa 5:2, ali nije iskoristio dve meč lopte na svoj servis i Ferer je vratio jedan brejk.

Ipak, već u sledećem gemu Novak se uozbiljio i novim brejkom je okončao meč - 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar