Србији пријете поплаве

На подручју источне и југозападне Србије у периоду од 11. до 13. октобра на бујичним водотоцима очекују се већа изливања, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) Србије.

Србија 10.10.2015 | 17:58
Србији пријете поплаве

Како је наведено на сајту РХМЗ, водостаји ће бити у порасту са могућношћу мањег превазилажења упозоравајућих нивоа на горњим токовима Западне и Јужне Мораве са притокама.Могућност изливања је и на Скрапежу, Ђетињи, Моравици и Блејици, Ибру.Водостаји ће порасти и на Млави, Пеку, Тимоку, Дрини, Лиму, Јадру, Колубари, Љигу, Тамнави, Убу, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру и Ресави.

На подручју Београда у наредних 36 сати очекује се између 30 и 40 литара кише по метру квадратно.Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић рекао је да је у Србији подигнут ниво приправности штабова за ванредне ситуације због очекиваних обилнијих падавина и могућег изливања бујичних водотокова, додајући да за сада нигде нема проблема.

- Пратимо ситуацију и спремни смо да реагујемо, сада нигде није критично – казао је Марић и нагласио да се не очекује изливање река, али да би бујични водотокови могли да направе проблеме.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

*

10.10.2015 18:07

Ето прилике за вучка да убије који поен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупане

10.10.2015 23:57

Хајде глупане вама Бог кад би сисо с неба ви би му насли ману!