Srbiji prijete poplave

Na području istočne i jugozapadne Srbije u periodu od 11. do 13. oktobra na bujičnim vodotocima očekuju se veća izlivanja, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije.

Srbija 10.10.2015 | 17:58
Srbiji prijete poplave

Kako je navedeno na sajtu RHMZ, vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću manjeg prevazilaženja upozoravajućih nivoa na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama.Mogućnost izlivanja je i na Skrapežu, Đetinji, Moravici i Blejici, Ibru.Vodostaji će porasti i na Mlavi, Peku, Timoku, Drini, Limu, Jadru, Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi.

Na području Beograda u narednih 36 sati očekuje se između 30 i 40 litara kiše po metru kvadratno.Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je u Srbiji podignut nivo pripravnosti štabova za vanredne situacije zbog očekivanih obilnijih padavina i mogućeg izlivanja bujičnih vodotokova, dodajući da za sada nigde nema problema.

- Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo, sada nigde nije kritično – kazao je Marić i naglasio da se ne očekuje izlivanje reka, ali da bi bujični vodotokovi mogli da naprave probleme.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

*

10.10.2015 18:07

Eto prilike za vučka da ubije koji poen.

ODGOVORITE
Name

Glupane

10.10.2015 23:57

Hajde glupane vama Bog kad bi siso s neba vi bi mu nasli manu!