Пекинг: Бачински и повреда јачи од Ане!

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласира у финале турнира у Пекингу, пошто је поражена од Швајцаркиње Тимее Бачински.

Тенис 10.10.2015 | 11:45
Пекинг: Бачински и повреда јачи од Ане!

Бачински је до прве победе у трећем међусобном сусрету са Аном дошла са 5:7, 6:4, 6:1, после два сата и 20 минута игре.

Швајцаркиња ће се у финалу ће се састати са бољом из сусрета Шпанкиње Гарбиње Мугурусе и Агњешке Радвањске из Пољске.

Ана је са Швајцаркињом одиграла занимљив меч, пун преокрета, у којем је српска тенисерка била та која је контролисала резултат у почетку, да би потом уследио пад. Бачински је после изгубљеног сета подигла ниво своје игре, али је и Ивановићева имала проблема са боловима у доњем делу леђа, који је муче већ неколико дана, па јој је тако био олакшан посао када је дуел увела у трећи сет.

Ток меча:

Ана је одлично ушла у меч и без изгубљеног поена повела са 1:0, а потом је чак имала брејк лопту на сервису Швајцаркиње, која је успела да се извуче и изједначи. Бачшински је потом имала шансе за брејк, али се Ана одбранила и у гему који је следио направила брејк за 3:1, искористивши прву прилику за то.

Изгубљени сервис гем није омео Бачински, која је наставила да притиска Ану, али је српска тенисерка спасла две брејк прилике ривалке и после велике борбе одбранила брејк. Швајцарска тенисерка је узвратила сигурним сервис гемом и брзим брејком у гему у којем је Ивановићева све време морала да се вбани.

Бачински је у наредном гему изједначила, а потом су две тенисерке водиле велику борбу у којој је Ана била боља. Српска тенисерка је нешто лакше освајала своје сервис гемове, да би у 12. гему дошла до прилике да заврши сет на сервис Швајцаркиње, што је и учинила, искористивши прву брејк шансу за 7:5.

Швајцаркиња је заиграла боље на старту другог сета, док је код Ане уследио пад у игри, па је Бачински готово без проблема направила брејк и брзо га потврдила. Недуго затим, поново је одузела Ани сервис, а то је очигледно пробудило српску тенисерку, која јој је узвратила истом мером за 3:1.

Међутим, то је био само кратак тренутак сјаја Ивановићеве, која је дозволила још један брејк својој ривалки у наредном гему, да би Бачински повела са 5:1. У наредном гему је уследило ново буђење српске тенисерке, која је прекинула низ Швајцаркиње и потом вратила један брејк.

Чинило се да би Ана могла до потпуног преокрета када је пришла на 5:4, чак је имала и брејк шансу за изједначење, али се Швајцаркиња сјајно одбранила и заслужено изборила трећи сет.

У истом ритму, Бачински је наставила у одлучујућем сету, одмах је направила брејк, а изгледало је као да Ана има проблема са повредом. У наредном гему српска тенисерка је тражила помоћ лекара, али је успела да се врати на терен, међутим, Швајцаркиња је привела тај гем у своју корист за вођство од 2:0.

Ана је у трећем гему прекинула низ своје ривалке, а потом је затражила медицински тајм-аут због болова у леђима у трајању од три минута. Српска тенисерка се и после указане помоћи мучила, што је Швајцаркиња искористила и брзо стигла до новог брејка за 4:1. Ивановићева после тога више није имала снаге да јој узврати, па је Бачински рутински привела меч крају.

Коментари / 0

Оставите коментар