Peking: Bačinski i povreda jači od Ane!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Pekingu, pošto je poražena od Švajcarkinje Timee Bačinski.

Tenis 10.10.2015 | 11:45
Peking: Bačinski i povreda jači od Ane!

Bačinski je do prve pobede u trećem međusobnom susretu sa Anom došla sa 5:7, 6:4, 6:1, posle dva sata i 20 minuta igre.

Švajcarkinja će se u finalu će se sastati sa boljom iz susreta Špankinje Garbinje Muguruse i Agnješke Radvanjske iz Poljske.

Ana je sa Švajcarkinjom odigrala zanimljiv meč, pun preokreta, u kojem je srpska teniserka bila ta koja je kontrolisala rezultat u početku, da bi potom usledio pad. Bačinski je posle izgubljenog seta podigla nivo svoje igre, ali je i Ivanovićeva imala problema sa bolovima u donjem delu leđa, koji je muče već nekoliko dana, pa joj je tako bio olakšan posao kada je duel uvela u treći set.

Tok meča:

Ana je odlično ušla u meč i bez izgubljenog poena povela sa 1:0, a potom je čak imala brejk loptu na servisu Švajcarkinje, koja je uspela da se izvuče i izjednači. Bačšinski je potom imala šanse za brejk, ali se Ana odbranila i u gemu koji je sledio napravila brejk za 3:1, iskoristivši prvu priliku za to.

Izgubljeni servis gem nije omeo Bačinski, koja je nastavila da pritiska Anu, ali je srpska teniserka spasla dve brejk prilike rivalke i posle velike borbe odbranila brejk. Švajcarska teniserka je uzvratila sigurnim servis gemom i brzim brejkom u gemu u kojem je Ivanovićeva sve vreme morala da se vbani.

Bačinski je u narednom gemu izjednačila, a potom su dve teniserke vodile veliku borbu u kojoj je Ana bila bolja. Srpska teniserka je nešto lakše osvajala svoje servis gemove, da bi u 12. gemu došla do prilike da završi set na servis Švajcarkinje, što je i učinila, iskoristivši prvu brejk šansu za 7:5.

Švajcarkinja je zaigrala bolje na startu drugog seta, dok je kod Ane usledio pad u igri, pa je Bačinski gotovo bez problema napravila brejk i brzo ga potvrdila. Nedugo zatim, ponovo je oduzela Ani servis, a to je očigledno probudilo srpsku teniserku, koja joj je uzvratila istom merom za 3:1.

Međutim, to je bio samo kratak trenutak sjaja Ivanovićeve, koja je dozvolila još jedan brejk svojoj rivalki u narednom gemu, da bi Bačinski povela sa 5:1. U narednom gemu je usledilo novo buđenje srpske teniserke, koja je prekinula niz Švajcarkinje i potom vratila jedan brejk.

Činilo se da bi Ana mogla do potpunog preokreta kada je prišla na 5:4, čak je imala i brejk šansu za izjednačenje, ali se Švajcarkinja sjajno odbranila i zasluženo izborila treći set.

U istom ritmu, Bačinski je nastavila u odlučujućem setu, odmah je napravila brejk, a izgledalo je kao da Ana ima problema sa povredom. U narednom gemu srpska teniserka je tražila pomoć lekara, ali je uspela da se vrati na teren, međutim, Švajcarkinja je privela taj gem u svoju korist za vođstvo od 2:0.

Ana je u trećem gemu prekinula niz svoje rivalke, a potom je zatražila medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima u trajanju od tri minuta. Srpska teniserka se i posle ukazane pomoći mučila, što je Švajcarkinja iskoristila i brzo stigla do novog brejka za 4:1. Ivanovićeva posle toga više nije imala snage da joj uzvrati, pa je Bačinski rutinski privela meč kraju.

Komentari / 0

Ostavite komentar