Пекинг: Рафа се осветио Фоњинију и чека Нолета!

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале турнира у Пекингу, тријумфом у два сета над Италијаном Фабиом Фоњинијем.

Тенис 10.10.2015 | 11:15
Пекинг: Рафа се осветио Фоњинију и чека Нолета!

Надал је до победе над Фоњинијем дошао са 7:5, 6:3, после једног сата и 46 минута игре.

У борби за титулу, некадашњи први тенисер света ће се састати са бољим из дуела између Новака Ђоковића и Давида Ферера из Шпаније.

Дуел у Пекингу био је за Надала и Фоњинија пети међусобни ове сезоне, а Шпанац је дошао тек до другог тријумфа. Надал се тако уједно Италијану осветио за пораз у четвртој рунди УС Опена, када је водио са 2:0 у сетовима, али је његов ривал успео да се врати. Пре Пекинга, Надал је био бољи од Фоњинија једино у Хамбургу, док је Италијан славио и у Барселони и Рио де Жанеиру.

Надал и Фоњини су одиграли занимљив меч у полуфиналу Пекинга у којем је трећи носилац готово рутински славио. Шпанац је имао знатно бољи први сервис, па је самим тим дошао до више поена на њему, док се Фоњини мучио.

Италијан је имао своје шансе, у првом сету је два пута успео да одузме сервис Надалу, али када је било најважније, Шпанац је одиграо како зна и уме и повео у сетовима, да би му у другом један брејк, у шестом гему, био довољан да заврши меч.

Коментари / 0

Оставите коментар