Peking: Rafa se osvetio Fonjiniju i čeka Noleta!

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Pekingu, trijumfom u dva seta nad Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Tenis 10.10.2015 | 11:15
Peking: Rafa se osvetio Fonjiniju i čeka Noleta!

Nadal je do pobede nad Fonjinijem došao sa 7:5, 6:3, posle jednog sata i 46 minuta igre.

U borbi za titulu, nekadašnji prvi teniser sveta će se sastati sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Davida Ferera iz Španije.

Duel u Pekingu bio je za Nadala i Fonjinija peti međusobni ove sezone, a Španac je došao tek do drugog trijumfa. Nadal se tako ujedno Italijanu osvetio za poraz u četvrtoj rundi US Opena, kada je vodio sa 2:0 u setovima, ali je njegov rival uspeo da se vrati. Pre Pekinga, Nadal je bio bolji od Fonjinija jedino u Hamburgu, dok je Italijan slavio i u Barseloni i Rio de Žaneiru.

Nadal i Fonjini su odigrali zanimljiv meč u polufinalu Pekinga u kojem je treći nosilac gotovo rutinski slavio. Španac je imao znatno bolji prvi servis, pa je samim tim došao do više poena na njemu, dok se Fonjini mučio.

Italijan je imao svoje šanse, u prvom setu je dva puta uspeo da oduzme servis Nadalu, ali kada je bilo najvažnije, Španac je odigrao kako zna i ume i poveo u setovima, da bi mu u drugom jedan brejk, u šestom gemu, bio dovoljan da završi meč.

Komentari / 0

Ostavite komentar