Битољ препун нацистичких застава

Локалне власти су се одмах писано обратиле интернет сервису са захтевом да фотографије улица на којима се вијоре заставе с нацистичким симболима буду одстрањене а из Гугла им је поручено да ће њихов захтев бити размотрен.

Регион 09.10.2015 | 22:00
Битољ препун нацистичких застава

Битољска улица Ћирила и Методија је на новом сервису "Гугл стрит вју" осванула са фотографијама на којима су заставе с нацистичким кукастим крстовима, што је изазвало забуну и реакције на социјалним мрежама у Македонији, објавили су данас македонски медији.

Како је објавила скопска Телевизија Телма, таква фотографија изазвала је ироничне коментаре да је "Битољ још у Трећем рајху".

Општинске власти у Битољу, које су преко медија сазнале за снимке које је поставио "Гугл стрит вју" објасниле су да су такви снимци постављени зато што је управо у тој улици прошле године, када је тим Гугла фотографисао Битољ, сниман филм Радета Шербеџије "Ослобођење Скопља", а заставе с кукастим крстовима биле су део филмске сценографије.

Локалне власти су се одмах писано обратиле интернет сервису са захтевом да фотографије улица на којима се вијоре заставе с нацистичким симболима буду одстрањене а из Гугла им је поручено да ће њихов "захтев бити размотрен". "Гугл стрит вју" за Македонију је доступан од јуче, од када корисници из целог света могу виртуелно да се крећу улицама македонских градова.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаили Микић

09.10.2015 20:07

Јадни су наши Македонци Православне вјере који неће да буду оно што јесу:СРБи Православци и Светосавци.Зато ће буду Шиптари и Бугари који неће знати чијега су они рода и порода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.10.2015 21:01

Какве то везе има сто ти писес са "стреет виеw" технологијом и сликама из Битоља? Мора да сљива није добро дестилована.

Name

Сведска

10.10.2015 20:43

За Михаили Микиц.А ти буди оно сто јеси а то је да си Турцин,јер није мало бити под Турцима 500.година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

12.10.2015 11:18

Срамота будимо људи.

ОДГОВОРИТЕ