Атина и Грчка се клањају Салету Ђорђевићу!

Преко 3.000 навијача направило дочек јунацима дербија! Након што је ПАО избацио Олимпијакос из трке за први трофеј у сезони, навијачи су умели да прославе са српским селектором и његовим изабраницима.

Кошарка 10.10.2015 | 15:40
Атина и Грчка се клањају Салету Ђорђевићу!

Пре 20 година му је звиждала цела Атина и немоћно се нервирала док је пунио кош Литванаца, а од синоћ је миљеник зелене половине грчке престонице. Александар Ђорђевић је на клупи грчког Панатинаикоса дебитовао на најлепши могући начин. Победом над љутим ривалом Олимпиијакосом којег је избацио из трке за трофеј Купа Грчке.

У Атини пљуште похвале на рачун српског стартега којег виде као режисера фуриозне серије 15:0 у последњем кварталу када је ПАО преломио питање победника. И навијачи Панатинаикоса су у екстази. Меч је због ранијих инцидената игран без присуства публике, али за навијачи атинских Зелених умели да прославе победу. Преко 3.000 присталица Панатаникоса је око поноћи сачекали Ђорђевића и његове пулене и уз песму и бакље су заједно прославили слатку победу над Олимпијакосом.

“Велика победа на почеетку сезоне. Помогла нам је чињеница да није било навијача и да се играло пред празним трибинама с обзиром на притисак који доноси дерби. Играли смо против шампиона и веома јаког тима, а одрадили смо само неколико заједничких тренинга пре тога. Имали смо тешка гостовања у Кини и Моксви, али то нам је помогло да ојачамо тимски дух и направимо хемију у екипи. Ипак, морамо да останхемо чврсто на земљи”, рекао је Ђорђевић после меча.

Ђорђевић је посебно истакао Ника Калатеса.
“Ник је наш лидер. Невероватан је такмичар и константно жели да напредује и учи. Сјајан је момак и веома смо срећни што имамо таквог играча”.

Српском стручњаку се посебно одаје признање на одбрани којом је ПАО закључао Василиса Спанулиса и заледио га на очајна два поена.
“Наравно да смо се припремили за њега. Калатес и Кузмић су одрадили велики посао у затварању Спанулиса”.

Своју ролу у победи је одиргао и српски репрезентативац Огњен Кузмић.
“Срећан сам због важне победе коју смо остварили, али већ морамо да мислимо на меч са Арисом у недељу. Лако ми је да се навикнем на нову средину када имам овакве саиграче. Надамо се да ћемо овако наставити”, рекао је Кузмић.

Ако се по јутру дана познаје, после одласка легендарног Жељка Обрадовића, опет ће навијачи Панатинаикоса славити Србина…

Коментари / 0

Оставите коментар