Atina i Grčka se klanjaju Saletu Đorđeviću!

Preko 3.000 navijača napravilo doček junacima derbija! Nakon što je PAO izbacio Olimpijakos iz trke za prvi trofej u sezoni, navijači su umeli da proslave sa srpskim selektorom i njegovim izabranicima.

Košarka 10.10.2015 | 15:40
Atina i Grčka se klanjaju Saletu Đorđeviću!

Pre 20 godina mu je zviždala cela Atina i nemoćno se nervirala dok je punio koš Litvanaca, a od sinoć je miljenik zelene polovine grčke prestonice. Aleksandar Đorđević je na klupi grčkog Panatinaikosa debitovao na najlepši mogući način. Pobedom nad ljutim rivalom Olimpiijakosom kojeg je izbacio iz trke za trofej Kupa Grčke.

U Atini pljušte pohvale na račun srpskog startega kojeg vide kao režisera furiozne serije 15:0 u poslednjem kvartalu kada je PAO prelomio pitanje pobednika. I navijači Panatinaikosa su u ekstazi. Meč je zbog ranijih incidenata igran bez prisustva publike, ali za navijači atinskih Zelenih umeli da proslave pobedu. Preko 3.000 pristalica Panatanikosa je oko ponoći sačekali Đorđevića i njegove pulene i uz pesmu i baklje su zajedno proslavili slatku pobedu nad Olimpijakosom.

“Velika pobeda na počeetku sezone. Pomogla nam je činjenica da nije bilo navijača i da se igralo pred praznim tribinama s obzirom na pritisak koji donosi derbi. Igrali smo protiv šampiona i veoma jakog tima, a odradili smo samo nekoliko zajedničkih treninga pre toga. Imali smo teška gostovanja u Kini i Moksvi, ali to nam je pomoglo da ojačamo timski duh i napravimo hemiju u ekipi. Ipak, moramo da ostanhemo čvrsto na zemlji”, rekao je Đorđević posle meča.

Đorđević je posebno istakao Nika Kalatesa.
“Nik je naš lider. Neverovatan je takmičar i konstantno želi da napreduje i uči. Sjajan je momak i veoma smo srećni što imamo takvog igrača”.

Srpskom stručnjaku se posebno odaje priznanje na odbrani kojom je PAO zaključao Vasilisa Spanulisa i zaledio ga na očajna dva poena.
“Naravno da smo se pripremili za njega. Kalates i Kuzmić su odradili veliki posao u zatvaranju Spanulisa”.

Svoju rolu u pobedi je odirgao i srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić.
“Srećan sam zbog važne pobede koju smo ostvarili, ali već moramo da mislimo na meč sa Arisom u nedelju. Lako mi je da se naviknem na novu sredinu kada imam ovakve saigrače. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti”, rekao je Kuzmić.

Ako se po jutru dana poznaje, posle odlaska legendarnog Željka Obradovića, opet će navijači Panatinaikosa slaviti Srbina…

Komentari / 0

Ostavite komentar