Србија на њега увијек може да рачуна - Велики Владимир!

И опет је спасао Србе када је било најтеже!

Фудбал 10.10.2015 | 23:45
Србија на њега увијек може да рачуна - Велики Владимир!

Није било много разлога да славимо репрезентацију Србије и њене чланове претходних година. Ретко су умели да нас обрадују и разгале. Али један човек је у великој већини мечева био на висини задатка. У огромној већини. Спасавао је Србију много тежих неуспеха и бламова. Он никада није био споран. Велики Владимир. Стојковић!

Као што нам је у Јерменији донео онај први бод. Као што нас је често извлачио одбрањеним пеналима. Чак и када би изгубили, он би био једина светла тачка. Сећате ли се пантерске параде после бомбе Кристијана Роналда у Португалији? Или одбрањеног пенала у поразу од Данске?

Стојке је увек спреман. И Србија увек може да рачуна на њега. Као што је могла да рачуна и вечерас у Елбасану. Нису Албанци нешто посебно блистали. Видело се и вечерас колико је то скромна екипа по фудбалским квалитетима и колико је тај фанатизам и вољни моменат био кључ њиховог успеха. Ипак, имали су неколико ситуација у којима су посебно запретили.

Посебно издвајамо ситуацију из 76. минуту. Албански нападач Соикол Цикалеши је умакао српској одбрани, пробио по левој страни и ушао у шансу какву су Албанци чекали цело вече. Тукао је јако и прецизно, али Владимир је изронио испред њега и фанастичном одбраном удахнуо живот српском тиму када су Албанци најопасније припретили. Да не беше те његове одбране, тешко да бисмо славили прексиноћ... Љајић и Коларов су дотукли Албанце и утишали тон у Елбасану. Али наш голман је био тај који им је најавио тужну ноћ.

Никад споран. Велики Владимир Стојковић! Да ћи икада било коме бити јасно зашто није бранио ону утакмицу на Максмиру?

Коментари / 0

Оставите коментар