Srbija na njega uvijek može da računa - Veliki Vladimir!

I opet je spasao Srbe kada je bilo najteže!

Fudbal 10.10.2015 | 23:45
Srbija na njega uvijek može da računa - Veliki Vladimir!

Nije bilo mnogo razloga da slavimo reprezentaciju Srbije i njene članove prethodnih godina. Retko su umeli da nas obraduju i razgale. Ali jedan čovek je u velikoj većini mečeva bio na visini zadatka. U ogromnoj većini. Spasavao je Srbiju mnogo težih neuspeha i blamova. On nikada nije bio sporan. Veliki Vladimir. Stojković!

Kao što nam je u Jermeniji doneo onaj prvi bod. Kao što nas je često izvlačio odbranjenim penalima. Čak i kada bi izgubili, on bi bio jedina svetla tačka. Sećate li se panterske parade posle bombe Kristijana Ronalda u Portugaliji? Ili odbranjenog penala u porazu od Danske?

Stojke je uvek spreman. I Srbija uvek može da računa na njega. Kao što je mogla da računa i večeras u Elbasanu. Nisu Albanci nešto posebno blistali. Videlo se i večeras koliko je to skromna ekipa po fudbalskim kvalitetima i koliko je taj fanatizam i voljni momenat bio ključ njihovog uspeha. Ipak, imali su nekoliko situacija u kojima su posebno zapretili.

Posebno izdvajamo situaciju iz 76. minutu. Albanski napadač Soikol Cikaleši je umakao srpskoj odbrani, probio po levoj strani i ušao u šansu kakvu su Albanci čekali celo veče. Tukao je jako i precizno, ali Vladimir je izronio ispred njega i fanastičnom odbranom udahnuo život srpskom timu kada su Albanci najopasnije pripretili. Da ne beše te njegove odbrane, teško da bismo slavili preksinoć... Ljajić i Kolarov su dotukli Albance i utišali ton u Elbasanu. Ali naš golman je bio taj koji im je najavio tužnu noć.

Nikad sporan. Veliki Vladimir Stojković! Da ći ikada bilo kome biti jasno zašto nije branio onu utakmicu na Maksmiru?

Komentari / 0

Ostavite komentar