Разбијено легло проституције у Сарајеву

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) из Босне и Херцеговине ухапсила је 16 особа за које се сумња да су извршиле кривична дјела, од утаје пореза до навођења на проституцију.

Босна и Херцеговина 09.10.2015 | 20:00
Разбијено легло проституције у Сарајеву

Укупно њих 11 је приведено због сумње да су утајИли порез, док је преосталих пет осумњичено за навођење на проституцију.

Како су потврдили из Тужилаштва, првоосумњичени у оба предмета је Ален Ченгић, познати угоститељ из Сарајева, власник ресторана Парк принчева и бивши директор хотела Холидеј. Приведен је у свом стану на Бјелавама и осумњичен и за утају пореза и за навођење на проституцију.

Поред Ченгића, ухапшен је и први човек осигурања Холидеја, Вахидин Алић, који је Ченгићев добар пријатељ.

У акцији Цорал, ухапшени су и Мехмед Пушкић, Јасмин Куленовић, Сабина Бајрактаревић, Аднан Хаџибајрић, Јасмина Шеховић, Емир Смајлбеговић, Дамир Исенић, Адис Скорупан, те Хасиб Мусић.

Сви су осумњичени да су контролисали пословање овог хотела, а за неке незаконите радње унајмљивали су и ИТ стручњаке како би им инсталисали одређене програме и апликације помоћу којих су прикривали стварне приходе и избјегавали плаћање пореза.

У акцији Танго ухапшени су Сенадин Дидик, Кемал Елказ, Анида Кунић, Емир Љуца и Сабина Зумбери. Сви су осумњичени да су организовали и водили пружање сексуалних услуга на подручју Сарајева, за које су наплаћивали 25 одсто од укупне цијене.

"Клијенти, који су масно плаћали сексуалне услуге, у ствари су богата клијентела из БиХ и иностранства. Ченгић је разрадио прецизан план те је ангажовао и таксисте који су са Сарајевског аеродрома, али и локација које би им овај дао, довозили клијенте у овај клуб, а затим им осигуравао приватне сексуалне услуге, које су пружане у собама хотела", наводи се.

Ријеч је о приватним журкама за које су знали само одређени радници, који су за награђени богато награђени, наводи се даље.

Возач Сарајевотаксија, Кемал Елказ који је наводно једну екипу младића из Београда возио од једног ресторана на Илиџи до једног хотела може да потврди ову причу. Младићи су трагали за посебним проводом, те су од Елказа тражили да им помогне наћи неку јавну кућу у Сарајеву. Елказ је, наводно, позвао свог друга, наводно макроа, који их је дочекао испред хотела, са двије девојке.

Макро је од сваког младића тражио 150 евра, и у хотел је послао још двије дјевојке.

"Све је добро увезано, за елитну господу постоје инкогнито улази, све се договара под шифрама. По хотелима и становима се организују оргије" наводно каже једна жена која је укључена у ове послове.

НН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зеро

09.10.2015 18:10

Стета.Кави глупани од инспектора и какви глупани од политицара сто не допусте најстарији занат на свијету. Имали би мање незапослених и веца примања од пореза а полиција би се могла на криминал концентрисати а не на гузове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.10.2015 23:14

Како ће да допусте када су политичари у БиХ највеће проститутке (част ријетким изузетцима) Конкуренција је чудо. Уосталом оне поштено зарађују за живот док политичари пљачкају и отимају гдје стигну.

Name

Лактаси

09.10.2015 18:11

Код нас у Тасима има на три схема на три мјеста... Питајте патролу, они знају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВО ПРЕДЛОГА

09.10.2015 18:43

О чему ја причам све време?!. Легализовати секс, лекарска контрола и заштита и наплата пореза. Ако људи (и жене) хоће да се... мислим добровољно, зашто им сметати. Занат к'о и сваки други. Па, још прожет и зачињен уживањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

09.10.2015 18:47

Ма дај пустите народ да се је.. за своје паре и свој цеиф,хватајте ове сто пљацкају дрзавне милионе и девастирају народна предузеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

09.10.2015 19:59

Е то је проституција.

Name

Ја

09.10.2015 21:11

Уау, каква вијест. Е бас нек су их похватали..сад це нам свима кренути набоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

09.10.2015 23:14

Откуд то?

ОДГОВОРИТЕ