Токио: Чилић више од годину дана без Топ 10 побједе!

Бранилац титуле Кеи Нишикори савладао је Марина Чилића са 3:6, 7:5, 6:3 у четвртфиналу турнира из Серије 500 у Токију.

Тенис 09.10.2015 | 18:20
Токио: Чилић више од годину дана без Топ 10 побједе!

Хрватски тенисер дуго је држао конце игра у својим рукама – спасао је три брејк лопте у трећем гему првог сета, а затим је направио кључни брејк у шестом гему.

Други сет није био динамичан на почетку, али је напетост расла како се финиш приближавао – публика је била врло гласна и помогла је Нишикорију да у завршници сета направи брејк и избори трећи сет.

Нишикори се мало опустио на старту одлучујућег сета, али спасао је брејк лопту и до краја је био много бољи тенисер упркос медицинском тајм ауту због повреде рамена, па је победио је Чилића за два часа и 13 минута игре.

Хрватски тенисер тако нема победу над неким из Топ 10 још од тријумфа над Федерером на прошлогодишњем УС опену, а Нишикори је тренутно шести у трци за завршни Мастерс.

У полуфиналу ће Кеија чекати Беноа Пер, који после УС опена игра са много самопоуздања и савладао је Ника Кирјоса 3:6, 6:4, 6:1. Биће то прилика Јапанцу да се реваншира Перу за недавни пораз баш у Њујорку.

У другом полуфиналу састаће се Жил Милер и Стан Вавринка – Луксембуржанин је изненадио имењака Симона са 6:3, 6:4, док је Вавринка идентичним резултатом победио Остина Крајичека.

Токио, четвртфинале:
Жил Милер – Жил Симон 6:3, 6:4
Стан Вавринка – Остин Крајичек 6:3, 6:4
Кеи Нишикори – Марин Чилић 3:6, 7:5, 6:3
Беноа Пер – Ник Кирјос 3:6, 6:4, 6:1

Коментари / 0

Оставите коментар