Tokio: Čilić više od godinu dana bez Top 10 pobjede!

Branilac titule Kei Nišikori savladao je Marina Čilića sa 3:6, 7:5, 6:3 u četvrtfinalu turnira iz Serije 500 u Tokiju.

Tenis 09.10.2015 | 18:20
Tokio: Čilić više od godinu dana bez Top 10 pobjede!

Hrvatski teniser dugo je držao konce igra u svojim rukama – spasao je tri brejk lopte u trećem gemu prvog seta, a zatim je napravio ključni brejk u šestom gemu.

Drugi set nije bio dinamičan na početku, ali je napetost rasla kako se finiš približavao – publika je bila vrlo glasna i pomogla je Nišikoriju da u završnici seta napravi brejk i izbori treći set.

Nišikori se malo opustio na startu odlučujućeg seta, ali spasao je brejk loptu i do kraja je bio mnogo bolji teniser uprkos medicinskom tajm autu zbog povrede ramena, pa je pobedio je Čilića za dva časa i 13 minuta igre.

Hrvatski teniser tako nema pobedu nad nekim iz Top 10 još od trijumfa nad Federerom na prošlogodišnjem US openu, a Nišikori je trenutno šesti u trci za završni Masters.

U polufinalu će Keija čekati Benoa Per, koji posle US opena igra sa mnogo samopouzdanja i savladao je Nika Kirjosa 3:6, 6:4, 6:1. Biće to prilika Japancu da se revanšira Peru za nedavni poraz baš u Njujorku.

U drugom polufinalu sastaće se Žil Miler i Stan Vavrinka – Luksemburžanin je iznenadio imenjaka Simona sa 6:3, 6:4, dok je Vavrinka identičnim rezultatom pobedio Ostina Krajičeka.

Tokio, četvrtfinale:
Žil Miler – Žil Simon 6:3, 6:4
Stan Vavrinka – Ostin Krajiček 6:3, 6:4
Kei Nišikori – Marin Čilić 3:6, 7:5, 6:3
Benoa Per – Nik Kirjos 3:6, 6:4, 6:1

Komentari / 0

Ostavite komentar