ЕП: Како одреаговаше Албанци након пораза?!

Фудбалски савез Албаније (ФСХФ) захвалио се навијачима, држави, полицији и свима који су допринели да утакмица против Србије протекне без инцидента. Селектор Албаније Ђани Де Бјази изјавио је да је његова екипа тактички добро одиграла против Србије, али да је противник казнио грешке домаћег тима. Капитен Албаније Лорик Цана рекао је да се показало да утакмицу његове репрезентације против Србије може да обележи фудбал, а не инциденти.

Фудбал 09.10.2015 | 18:00
ЕП: Како одреаговаше Албанци након пораза?!

У саопштењу ФСХФ наводи се да је национални тим изгубио утакмицу на терену, али добио битку из државности и представљања најбољих вредности.

“Изгубили смо битку, али борба се наставља. Обећавамо да нећемо одустати. Држављанство, сигурност, показавање најбољих вредности, надјачало је све остало и то нас чини поносним”, наводи се између осталог у саопштењу.

Челници ФСХФ истакли су велики допринос обавештајне службе у организацији утакмице, а посебну захвалност исказали су становницима Тиране и Елбасана, који су морали да истрпе саобраћајне гужве, због блокада појединих делова града.

“Нажалост нисмо успели. То не значи да би требало да погнемо главе. Напротив, пораз мора да нас научи да у будућности будемо још јачи и ефикаснији”, додаје се у саопштењу.

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у четвртак увече у Елбасану селекцију Албаније са 2:0 у утакмици групе И квалификација за Европско првенство.

Утакмица у Елбасану одиграна је у узаврелој атмосфери уз обезбеђење од преко 2.000 полицајаца. Дан раније аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије каменован је у Тирани на путу од аеродрома до хотела “Шератон”.

“Екипа је добро играла против квалитетног тима какав је Србија, посебно на тактичком плану. Али, требало је да будемо опрезни у завршници, нисмо смели да дозволимо голове”, рекао је Де Бјази.

“Морали смо да пазимо њихове контранападе и били смо кажњени и за најмању грешку. Штета, могли смо да освојимо важан бод”, додао је Де Бјази.

"Најважније је да је све протекло у реду. Показали смо свима како можемо да играмо фудбал и да у нашој међусобној утакмици преовладава спорт, а не неке друге ствари", рекао је Цана агенцији Бета после утакмице у Елбасану.

Србија је победила Албанију у гостима са 2:0.

Репрезентативци Србије су имали непријатност у Тирани, када је њихов аутобус каменован на путу до хотела. Према речима капитена Албаније, то је изолован инцидент који је направио 14-годишњак и да је све остало прошло у најбољем реду.

Цана је истакао да је у Елбасану "све било савршено", не рачунајући резултат по његов тим.

"Резултат није баш добар за нас, али када се погледа утакмица, играли смо добро, међутим, Србија има искусне играче, што је показала. Умели су да стану на лопту код 0:0 и у завршници победе", казао је Цана.

Он је додао да Србија има велике шансе да игра на Светском првенству у Русији 2018. године.

"Српска репрезентација има велике, квалитетне играче, свака им част. Имају велике шансе да се пласирају на Светско првенство у Русији", рекао је Цана.

Албанија има још шансе за пласман на Европско првенство, пошто у Групи И заузима треће место са 11 бодова и има бод мање и утакмицу мање од другопласиране Данске.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

09.10.2015 16:27

БЛА,БЛА ,Сероње!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2015 17:25

Да се и са тобом слозим... И на терену се видјело измедју играца мрзња велика...судија да и не прицам поједини играци достојни остали само фудбал не волимо се и .

Name

Синдјелиц В,С,,,,а

09.10.2015 18:21

Тезак пораз Албаније од Српских Јунака Којилако Ибез Великог Отпра Прегазисе Албанију,љускарису потуцени Усред Албаније ,поздрав певај Србијо Песмејунака јунацкије Отпор бијо Албанију Прегазијо Певај србијо Земљо Јунака,Срецно Јунаци Богвас Благосовијо И Добро здравље Дао,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.10.2015 07:49

Нека су добили, неце се освјестити пар год, дзаба урликање и врсљање дивљака, велико браво за момке из Србије опростено вам је сто не идете на Европско првенство

ОДГОВОРИТЕ