EP: Kako odreagovaše Albanci nakon poraza?!

Fudbalski savez Albanije (FSHF) zahvalio se navijačima, državi, policiji i svima koji su doprineli da utakmica protiv Srbije protekne bez incidenta. Selektor Albanije Đani De Bjazi izjavio je da je njegova ekipa taktički dobro odigrala protiv Srbije, ali da je protivnik kaznio greške domaćeg tima. Kapiten Albanije Lorik Cana rekao je da se pokazalo da utakmicu njegove reprezentacije protiv Srbije može da obeleži fudbal, a ne incidenti.

Fudbal 09.10.2015 | 18:00
EP: Kako odreagovaše Albanci nakon poraza?!

U saopštenju FSHF navodi se da je nacionalni tim izgubio utakmicu na terenu, ali dobio bitku iz državnosti i predstavljanja najboljih vrednosti.

“Izgubili smo bitku, ali borba se nastavlja. Obećavamo da nećemo odustati. Državljanstvo, sigurnost, pokazavanje najboljih vrednosti, nadjačalo je sve ostalo i to nas čini ponosnim”, navodi se između ostalog u saopštenju.

Čelnici FSHF istakli su veliki doprinos obaveštajne službe u organizaciji utakmice, a posebnu zahvalnost iskazali su stanovnicima Tirane i Elbasana, koji su morali da istrpe saobraćajne gužve, zbog blokada pojedinih delova grada.

“Nažalost nismo uspeli. To ne znači da bi trebalo da pognemo glave. Naprotiv, poraz mora da nas nauči da u budućnosti budemo još jači i efikasniji”, dodaje se u saopštenju.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u četvrtak uveče u Elbasanu selekciju Albanije sa 2:0 u utakmici grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Elbasanu odigrana je u uzavreloj atmosferi uz obezbeđenje od preko 2.000 policajaca. Dan ranije autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani na putu od aerodroma do hotela “Šeraton”.

“Ekipa je dobro igrala protiv kvalitetnog tima kakav je Srbija, posebno na taktičkom planu. Ali, trebalo je da budemo oprezni u završnici, nismo smeli da dozvolimo golove”, rekao je De Bjazi.

“Morali smo da pazimo njihove kontranapade i bili smo kažnjeni i za najmanju grešku. Šteta, mogli smo da osvojimo važan bod”, dodao je De Bjazi.

"Najvažnije je da je sve proteklo u redu. Pokazali smo svima kako možemo da igramo fudbal i da u našoj međusobnoj utakmici preovladava sport, a ne neke druge stvari", rekao je Cana agenciji Beta posle utakmice u Elbasanu.

Srbija je pobedila Albaniju u gostima sa 2:0.

Reprezentativci Srbije su imali neprijatnost u Tirani, kada je njihov autobus kamenovan na putu do hotela. Prema rečima kapitena Albanije, to je izolovan incident koji je napravio 14-godišnjak i da je sve ostalo prošlo u najboljem redu.

Cana je istakao da je u Elbasanu "sve bilo savršeno", ne računajući rezultat po njegov tim.

"Rezultat nije baš dobar za nas, ali kada se pogleda utakmica, igrali smo dobro, međutim, Srbija ima iskusne igrače, što je pokazala. Umeli su da stanu na loptu kod 0:0 i u završnici pobede", kazao je Cana.

On je dodao da Srbija ima velike šanse da igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

"Srpska reprezentacija ima velike, kvalitetne igrače, svaka im čast. Imaju velike šanse da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Cana.

Albanija ima još šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto u Grupi I zauzima treće mesto sa 11 bodova i ima bod manje i utakmicu manje od drugoplasirane Danske.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

09.10.2015 16:27

BLA,BLA ,Seronje!!!

ODGOVORITE
Name

re

09.10.2015 17:25

Da se i sa tobom slozim... I na terenu se vidjelo izmedju igraca mrznja velika...sudija da i ne pricam pojedini igraci dostojni ostali samo fudbal ne volimo se i .

Name

Sindjelic V,S,,,,a

09.10.2015 18:21

Tezak poraz Albanije od Srpskih Junaka Kojilako Ibez Velikog Otpra Pregazise Albaniju,ljuskarisu potuceni Usred Albanije ,pozdrav pevaj Srbijo Pesmejunaka junackije Otpor bijo Albaniju Pregazijo Pevaj srbijo Zemljo Junaka,Srecno Junaci Bogvas Blagosovijo I Dobro zdravlje Dao,

ODGOVORITE
Name

Md

10.10.2015 07:49

Neka su dobili, nece se osvjestiti par god, dzaba urlikanje i vrsljanje divljaka, veliko bravo za momke iz Srbije oprosteno vam je sto ne idete na Evropsko prvenstvo

ODGOVORITE