ЕП, АЛБ - СРБ 0:2, реакције Срба: За све Србе, посебно с Космета!

Голман Србије Владимир Стојковић тријумф над репрезентацијом Албанијом у Елбасану са 2:0 у квалификацијама за Европско првенство посветио је народу на Косову и Метохији. Након велике победе фудбалера Србије у мечу са Албанијом (2:0), селектор "орлова" Радован Ћурчић није крио задовољство. Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић истакао је да би тријумф у Албанији (0:2) у квалификацијама за ЕУРО2016 могао да промени став јавности према овој селекцији "орлова".

Фудбал 09.10.2015 | 15:40
ЕП, АЛБ - СРБ 0:2, реакције Срба: За све Србе, посебно с Космета!

"Победа којој ћемо се ми фудбалери најмање радовати. Поклањамо је нашем народу и посебно Србима са Косова, који су рођени тамо, живе тамо и који су морали да се преселе. Усрећили смо народ и вратили самопоуздање", јасан је био Стојковић.

- Без обзира на све проблеме и принудне измене, знали смо шта хоћемо. Ово није плод рада од три дана или три месеца, дуго смо живели за ово. Била нам је потребна оваква победа за мир у кући. Веома сам задовољан. Пртисак на играче и стручни штаб због слабих резултата у квалификацијама је био велики. Овај тријумф је већ архивиран. Размишљам о повредама Матића и Ивановића, имаћемо велики проблем да саставимо екипу за меч са Португалом - рекао је Ћурчић.

Селектор наше селекције је решио да за овај меч промени стајлинг. Уместо уобичајеног елегантног одела, Ћурчић је поред клупе седео у тренерци.

- Што се тиче тренерке, и ја сам нешто покушао да променим. Изгубљена је вера у ову генерацију и, без обзира што смо савладали Јерменију, ово нам је било битно. Свако је дао максимум.

"Мислим да су обе екипе ушле у меч бојажљиво. Ми смо, међутим, преузели иницијативу, доминирали у том првом полувремену, имали више од игре, заслужили смо да победимо", рекао је Ивановић за РТС, додајући:

"Велика је ово победа. Могла би она да буде прекретница у понашању (јавности) према овом тиму. Видело се да смо од првог минута ушли спремно, али било је јасно да смо доминирали и да смо заслужено победили".

Капитен "орлова" је поновио колико је ова утакмица била значајна за њих.

"Могло је и слађе да буде када се све погледа. Јесмо дали голове на крају, али мислим да смо доминирали све време. Нажалост, ова утакмица нема великог резултатског значаја за нас, да има, била би најбоља у нашим репрезентативним каријерама. Знали смо колико је важна утакмица. Били смо свесни притиска, оправдали смо очекивања и само да у будућности играмо на оваквом нивоу. Ова победа може да усрећи сваког Србина. Имамо шансу да вратимо веру у наш фудбал", истакао је Ивановић и нагласио да је меч протекао у атмосфери без иједног инцидента, и без еуфорије код њихових играча.

Адем Љајић, стрелац и асистент у победи Србије над Албанијом са 2:0 у Елбасану, истакао је да није битно ко даје голове.

"Играло смо добро, оставили смо срце на терену и није важно ко даје голове. Били смо бољи и у првом полувремену, они су се бранили све време и у последњих пет минута решили смо утакмицу", поручио је Љајић.

Он је објаснио како су се "орлови" носили са огромним притиском у Елбасану.

"Коларов је дао феноменалан гол, на моју срећу сам ја дао други, привели смо меч крају и остварили циљ. Имали смо велику жељу, знали смо да ће бити притисак и припремили смо се за то, имали смо и додатни мотив да изгарамо на терену. Нама је свака утакмица битна да се припремимо за квалификације за Светско првенство. Имамо квалитет, можемо да се носимо са свим репрезентацијама, само да будемо прави и да увек пружимо максимум на терену", поручио је Љајић.

Један од играча који је задавао највише проблема домаћој одбрани, али и који је био најватренији на терену је свакако и нападач Њукасла Александар Митровић.

- Драго ми је што смо дали два гола из контри јер смо били знатно бољи ривал на терену. Ово је била тешка утакмица и одлично смо поставили одбрану, што је уз контролу лопте и мирну игру био рецепт за победу у овом мечу. Ову победу посвећујемо и нашем народу за који знамо да обожава када побеђујемо, посебно у надокнади времена - истиче Митровић.

Колико је било ватрено на терену говори и чињеница да је Митровић зарадио и модрицу испод ока, услед једног дуела.

- Било је доста удараца на терену, ето ја сам зарадио и ту повреду испод ока, али шта је ту је - прича снажни шпиц.

Митровић је умало испао и трагичар утакмице, јер је у 92. минуту направио прекршај на 18 метара од гола Стојковића, што је могло да кошта "орлове" изједначења.

- Нисам се уплашио да испаднем трагичар, јер сам био сигуран у нашу победу. На крају смо је и остварили. Код првог гола сам се одлично ослободио играча, а онда сам чуо Коларова како ми виче да му оставим лопту код Љајићевог центаршута. Нико није мислио да ће он да шутне, али ја сам знао. Већ је постизао голове из ових позиција, па је тако било и сада - додаје Митровић.

Он је рекао и да су "орлови" победили у Београду, сада би било све другачије.

- Играмо све боље и боље у свакој утакмици и надам се да чемо следећи пут бити комплетни и урадимо још више.

Задовољство због победе није крио ни Миралем Сулејмани, који се вратио у репрезентацију Србије.

- Феноменалан осећај, драго ми је због победе и мог повратка, био је ово тежак меч за обе екипе, али је све било коректно и на терену и на трибинама. Остао је жал само због пропуштене шансе, јер сам покушао да наместим лопту и будем сигуран да ће ући у гол, али ми није пошло за руком. Ипак, битна је победа - рекао је Сулејмани.

Дефанзивац Србије Ненад Томовић после победе над Албанијом са 2:0 није био импресиониран атмосфером на стадиону у Елбасану. Напротив.

Имали су "орлови" врућ дочек, али је после првих пола сата навијање албанских навијача постајало све слабије.

"Двеста мојих 'радоваца' прави бољу атмосферу од ових", поручио је Томовић.

Подсетимо, дефанзивац Фјорентине је прошао омладинску школу Црвене звезде чији је члан био од 2004. до 2009. године, али је од 2006. до 2008. био на позајмици у Раду.

Очигледно да добро памти период проведен у суперлигашу са Бањице. Пута га је потом одвео у Италију, где је играо за Ђенову и Леће пре Фјорентине.

Након велике победе селекције Србије у мечу са Албанијом (2:0), везиста “орлова” Немања Матић истиче да наши момци нису желели да буду “кловнови на слављу” у Елбасану.

- Они су много славили и пре него што је почела утакмица а ми нисмо желели да будемо кловнови на том слављу. На крају је пресудио наш квалитет и заслужено смо победили. Није било лако, био је велики пристисак на нама што се видело на почетку. Били смо бојажљиви. Драго ми је због нашег народа, бар смо делом успели да вратимо веру у фудбал. Показали смо зрелост и овим путем треба да наставимо - рекао је искусни везиста.

Матић је додао и да жали због резултата Србије у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

- Наравно да жалим, даћемо све од себе да у наредним утакмицама показујемо да Србија зна да игра фудбал. Народ треба да нас подржи јер без тога не можемо ништа. Сви заједно треба да се променимо.

"Орлови" су на врућем гостовању у Елбасану славили головима Коларова и Љајића са 2:0. Последњи меч у квалификацијам са Португалом на програму је у недељу од 18 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

раде

09.10.2015 14:44

Свака част момци

ОДГОВОРИТЕ