EP, ALB - SRB 0:2, reakcije Srba: Za sve Srbe, posebno s Kosmeta!

Golman Srbije Vladimir Stojković trijumf nad reprezentacijom Albanijom u Elbasanu sa 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo posvetio je narodu na Kosovu i Metohiji. Nakon velike pobede fudbalera Srbije u meču sa Albanijom (2:0), selektor "orlova" Radovan Ćurčić nije krio zadovoljstvo. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović istakao je da bi trijumf u Albaniji (0:2) u kvalifikacijama za EURO2016 mogao da promeni stav javnosti prema ovoj selekciji "orlova".

Fudbal 09.10.2015 | 15:40
EP, ALB - SRB 0:2, reakcije Srba: Za sve Srbe, posebno s Kosmeta!

"Pobeda kojoj ćemo se mi fudbaleri najmanje radovati. Poklanjamo je našem narodu i posebno Srbima sa Kosova, koji su rođeni tamo, žive tamo i koji su morali da se presele. Usrećili smo narod i vratili samopouzdanje", jasan je bio Stojković.

- Bez obzira na sve probleme i prinudne izmene, znali smo šta hoćemo. Ovo nije plod rada od tri dana ili tri meseca, dugo smo živeli za ovo. Bila nam je potrebna ovakva pobeda za mir u kući. Veoma sam zadovoljan. Prtisak na igrače i stručni štab zbog slabih rezultata u kvalifikacijama je bio veliki. Ovaj trijumf je već arhiviran. Razmišljam o povredama Matića i Ivanovića, imaćemo veliki problem da sastavimo ekipu za meč sa Portugalom - rekao je Ćurčić.

Selektor naše selekcije je rešio da za ovaj meč promeni stajling. Umesto uobičajenog elegantnog odela, Ćurčić je pored klupe sedeo u trenerci.

- Što se tiče trenerke, i ja sam nešto pokušao da promenim. Izgubljena je vera u ovu generaciju i, bez obzira što smo savladali Jermeniju, ovo nam je bilo bitno. Svako je dao maksimum.

"Mislim da su obe ekipe ušle u meč bojažljivo. Mi smo, međutim, preuzeli inicijativu, dominirali u tom prvom poluvremenu, imali više od igre, zaslužili smo da pobedimo", rekao je Ivanović za RTS, dodajući:

"Velika je ovo pobeda. Mogla bi ona da bude prekretnica u ponašanju (javnosti) prema ovom timu. Videlo se da smo od prvog minuta ušli spremno, ali bilo je jasno da smo dominirali i da smo zasluženo pobedili".

Kapiten "orlova" je ponovio koliko je ova utakmica bila značajna za njih.

"Moglo je i slađe da bude kada se sve pogleda. Jesmo dali golove na kraju, ali mislim da smo dominirali sve vreme. Nažalost, ova utakmica nema velikog rezultatskog značaja za nas, da ima, bila bi najbolja u našim reprezentativnim karijerama. Znali smo koliko je važna utakmica. Bili smo svesni pritiska, opravdali smo očekivanja i samo da u budućnosti igramo na ovakvom nivou. Ova pobeda može da usreći svakog Srbina. Imamo šansu da vratimo veru u naš fudbal", istakao je Ivanović i naglasio da je meč protekao u atmosferi bez ijednog incidenta, i bez euforije kod njihovih igrača.

Adem Ljajić, strelac i asistent u pobedi Srbije nad Albanijom sa 2:0 u Elbasanu, istakao je da nije bitno ko daje golove.

"Igralo smo dobro, ostavili smo srce na terenu i nije važno ko daje golove. Bili smo bolji i u prvom poluvremenu, oni su se branili sve vreme i u poslednjih pet minuta rešili smo utakmicu", poručio je Ljajić.

On je objasnio kako su se "orlovi" nosili sa ogromnim pritiskom u Elbasanu.

"Kolarov je dao fenomenalan gol, na moju sreću sam ja dao drugi, priveli smo meč kraju i ostvarili cilj. Imali smo veliku želju, znali smo da će biti pritisak i pripremili smo se za to, imali smo i dodatni motiv da izgaramo na terenu. Nama je svaka utakmica bitna da se pripremimo za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Imamo kvalitet, možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama, samo da budemo pravi i da uvek pružimo maksimum na terenu", poručio je Ljajić.

Jedan od igrača koji je zadavao najviše problema domaćoj odbrani, ali i koji je bio najvatreniji na terenu je svakako i napadač Njukasla Aleksandar Mitrović.

- Drago mi je što smo dali dva gola iz kontri jer smo bili znatno bolji rival na terenu. Ovo je bila teška utakmica i odlično smo postavili odbranu, što je uz kontrolu lopte i mirnu igru bio recept za pobedu u ovom meču. Ovu pobedu posvećujemo i našem narodu za koji znamo da obožava kada pobeđujemo, posebno u nadoknadi vremena - ističe Mitrović.

Koliko je bilo vatreno na terenu govori i činjenica da je Mitrović zaradio i modricu ispod oka, usled jednog duela.

- Bilo je dosta udaraca na terenu, eto ja sam zaradio i tu povredu ispod oka, ali šta je tu je - priča snažni špic.

Mitrović je umalo ispao i tragičar utakmice, jer je u 92. minutu napravio prekršaj na 18 metara od gola Stojkovića, što je moglo da košta "orlove" izjednačenja.

- Nisam se uplašio da ispadnem tragičar, jer sam bio siguran u našu pobedu. Na kraju smo je i ostvarili. Kod prvog gola sam se odlično oslobodio igrača, a onda sam čuo Kolarova kako mi viče da mu ostavim loptu kod Ljajićevog centaršuta. Niko nije mislio da će on da šutne, ali ja sam znao. Već je postizao golove iz ovih pozicija, pa je tako bilo i sada - dodaje Mitrović.

On je rekao i da su "orlovi" pobedili u Beogradu, sada bi bilo sve drugačije.

- Igramo sve bolje i bolje u svakoj utakmici i nadam se da čemo sledeći put biti kompletni i uradimo još više.

Zadovoljstvo zbog pobede nije krio ni Miralem Sulejmani, koji se vratio u reprezentaciju Srbije.

- Fenomenalan osećaj, drago mi je zbog pobede i mog povratka, bio je ovo težak meč za obe ekipe, ali je sve bilo korektno i na terenu i na tribinama. Ostao je žal samo zbog propuštene šanse, jer sam pokušao da namestim loptu i budem siguran da će ući u gol, ali mi nije pošlo za rukom. Ipak, bitna je pobeda - rekao je Sulejmani.

Defanzivac Srbije Nenad Tomović posle pobede nad Albanijom sa 2:0 nije bio impresioniran atmosferom na stadionu u Elbasanu. Naprotiv.

Imali su "orlovi" vruć doček, ali je posle prvih pola sata navijanje albanskih navijača postajalo sve slabije.

"Dvesta mojih 'radovaca' pravi bolju atmosferu od ovih", poručio je Tomović.

Podsetimo, defanzivac Fjorentine je prošao omladinsku školu Crvene zvezde čiji je član bio od 2004. do 2009. godine, ali je od 2006. do 2008. bio na pozajmici u Radu.

Očigledno da dobro pamti period proveden u superligašu sa Banjice. Puta ga je potom odveo u Italiju, gde je igrao za Đenovu i Leće pre Fjorentine.

Nakon velike pobede selekcije Srbije u meču sa Albanijom (2:0), vezista “orlova” Nemanja Matić ističe da naši momci nisu želeli da budu “klovnovi na slavlju” u Elbasanu.

- Oni su mnogo slavili i pre nego što je počela utakmica a mi nismo želeli da budemo klovnovi na tom slavlju. Na kraju je presudio naš kvalitet i zasluženo smo pobedili. Nije bilo lako, bio je veliki pristisak na nama što se videlo na početku. Bili smo bojažljivi. Drago mi je zbog našeg naroda, bar smo delom uspeli da vratimo veru u fudbal. Pokazali smo zrelost i ovim putem treba da nastavimo - rekao je iskusni vezista.

Matić je dodao i da žali zbog rezultata Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

- Naravno da žalim, daćemo sve od sebe da u narednim utakmicama pokazujemo da Srbija zna da igra fudbal. Narod treba da nas podrži jer bez toga ne možemo ništa. Svi zajedno treba da se promenimo.

"Orlovi" su na vrućem gostovanju u Elbasanu slavili golovima Kolarova i Ljajića sa 2:0. Poslednji meč u kvalifikacijam sa Portugalom na programu je u nedelju od 18 časova.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rade

09.10.2015 14:44

Svaka čast momci

ODGOVORITE