Намирнице за блиставу кожу

Постоје милиони крема, тоника и осталих козметичких препарата који вам дају блистав тен као са рекламе. Међутим, оно што стављате на свој тањир веома је важно за здраву кожу.

Здравље 09.10.2015 | 12:00
Намирнице за блиставу кожу

Уравнотежена исхрана, довољно сна и хидратација од виталне су важности за ваше здравље, као и за вашу кожу и могу знатно смањити потребу за употребом скупих препарата за негу коже.

Ове намирнице гарантују вам здраву, блиставу и младалачку кожу без скупоцених козметичких третмана и крема. Уверите се и сами!

1. Јагоде – богате су витамином Ц који се супротставља негативним учинцима излагања сунцу, јача капиларе који опскрбљују кожу, помаже код прикривања разних мрља на кожи и контролише штету у телу насталу деловањем слободних радикала. Јагоде садрже и витамин Е који такође штити кожу од оштећења ћелија.

2. Авокадо – погодује здрављу, лепоти и младалачком изгледу коже. Богат је витамином Е као и есенцијалним масним киселинама које делују као природни овлаживач за вашу кожу. Ове масти јачају ваше ћелијске мембране, које помажу у спречавању настанка бубуљица и митесера. Авокадо такође садржи антиоксидансе који имају противупално дејство.

3. Јаја – одличан су извор биотина, најважнијег витамина Б, који чини основу наше коже, ноктију и косе. Јаја такође садрже и селен, који штити кожу од спољашњих оштећења насталих након излагања сунцу.

5. Шаргарепа – Витамин А и висок ниво бетакаротена у овом поврћу делује као антиоксиданс и тако спречава оштећења ћелија, настанак бора и акни. Витамин А такође је неопходан и за спречавање настанка сувог тена.

7. Риба – врхунски извор омега-3 масних киселина. Плава риба, у коју се убрајају туна, скуша, папалина, срдела и паламида, обилује селеном. И морски плодови остриге и ракови такође су богати цинком. Цинк смањује продукцију масноћа и може бити ефикасан у контроли стварања нових акни као у и лечењу постојећих.

8. Вода – никако немојте потцењивати важност хидратације организма, јер чак и блага дехидратација може довести до тога да ваша кожа изгледа суво и уморно.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар