Спектакуларан деби Салета Ђорђевића!

ПАО уништио Олимпијакос и избацио га из Купа Грчке! После три четвртине рововске и изједначене битке, на крилима Јанковића и Павловића, Панатиникос нокаутирао највећег ривала.

Кошарка 09.10.2015 | 00:00
Спектакуларан деби Салета Ђорђевића!

Биће ово врућа сезона у грчкој клупској кошарци. Велике промене које су летос задесиле Олимпијакос и Панатинаикос су избалансирале ствари и изгледа да је ПАО опет спреман да опет завлада. У четвртфиналу националног купа, Панатинаикос је вечерас у великом дербију савладао Олимпијакос 70:64 и има отворен пут до првог трофеја у сезони.

Спектакуларном серијом 15:0 на почетку четврте четвртине и гранитном одбраном, ПАО је Олимпијакосу нанео ударац од којег тим из Пиреја није успео да се опорави до краја меча. У прва три квартала је виђена рововска и изједначена борба. На полувремену је било нерешено. На крају треће четвртине такође нерешено. Мирисало је на егал завршницу, а онда је на почетку последње деонице кренула „зелена олуја“ под командном палицом српског селектора којем је ово био деби у званичним мечевима на клупи вишеструког првака Европе и Грчке.

Јунак победе и фуриозне серије је био Владимир Јанковић, момак српског порекла који игра за репрезентацију Грчке. Син покојног Звездиног аса Слободана Јанковића је преузео ствари у своје руке и затрпао кош Олимпијакоса. Ураганску серију Панатникоса је закључио Саша Павловић са два везана коша за 59:44. Успео је Олимпијакос да смањи заостатак до краја меча, али штета коју је ПАО направио је била ненадокнадива. Меч је игран без присуства навијача због ранијих инцидената на трибинама.

Најефикаснији у победничком тиму је био Американац Фелтон са 14 поена, али је прави јунак Јанковић који је на крају завршио са 12 постигнутих поена. Радуљица је убацио четири, Кузмић три, а Саша Павловић осам поена. На другој страни је најефикаснији био Принтезис са 15 поена, док је Никола Милутинов убацио два поена. Разлог Олимпијакосовог пораза лежи и у очајној партији најбољег играча Василиса Спанулиса. Меч је завршио само са два поена уз очајан шут из игре 1/8.

Коментари / 0

Оставите коментар