Партизан "ломи" Кевина Џонса!

Црно-бели дуго преговарају са снажним америчким крилним центром, али потпис је још неизвестан.

Кошарка 09.10.2015 | 10:20
Партизан "ломи" Кевина Џонса!

Екипи Партизана (скор у АБА лиги 1-2) потребна су појачања на неколико позиција, првенствено под кошем, где су слабости најочигледније манифестоване губитком скакачке битке против Металца и посебно против Мега Лекса.

Тренер Петар Божић принуђен је да 33-годишњег Чедомира Витковца држи на терену до границе изнемоглости (31 минут по утакмици), да на "четворку" повремено "диже" Андреју Милутиновића, док на "петици" од трија који чине Божо Ђумић, реконвалесцент Коста Перовић и неискусни Милош Копривица (заједнички просек у прва три кола им је 14,3 поена и шест скокова) добија оно што би у идеалним условима дао један квалитетан центар.

На такву унутрашњу линију лепо би "легао" 26-годишњи Американац Кевин Џонс, који је по висини (на различитим сајтовима варира од 203 до 206 цм) крилни центар, али ту позицију игра на старомодан начин. Прецизније, далеко боље се сналази у рекету, него споља.

Џонс уме да погоди са четири до шест метара, али податак да је прошле сезоне у француском Шолеу шутнуо само пет тројки на 13 утакмица јасно показује да није играч који доноси ширину у нападу, већ снагу, чврстину и скок.

Први контакт са дипломцем универзитета Западна Вирџинија успостављен је још пре месец дана, након што је Петар Божић преузео екипу од Душка Вујошевића, али Џонс је до сада одбио неколико понуда због раскорака између оног што му је нуђено и оног колико он сматра да вреди.

Међутим, Партизан је својом упорношћу успео да га "омекша".

МОНДО сазнаје да је Џонс пристао на компромис у финансијском делу, али пре него што да коначан пристанак и почне са паковањем кофера за дугу европску зиму, тражи гаранције да ће Партизан довести још неко појачање, тако да терет "спасавања" сезоне не падне само на његова рамена.

Кевин Џонс је у сезони 2012/13 забележио 30 наступа за Кливленд Кавалирсе (3,0 поена и 2,4 скока за 10 минута по утакмици), паралелно наступајући за њихову НБДЛ филијалу Кантон Чарџ.

Ове године (Милвоки), као и претходне две (Индијана 2014, Кливленд 2013), играо је Летњу НБА лигу, али ниједном није дочекао почетак сезоне са уговором у џепу.

Након што је прошле јесени прошао тренинг камп Њу Орлеанс Пеликанса, па добио отказ неколико дана пре прве званичне утакмице, чекао је готово четири месеца пре него што је решио да се први пут опроба у Европи.

Стручни штаб и навијачи Партизана могу само да се надају да овог пута неће бити тако принципијелан (или тврдоглав)...

Коментари / 0

Оставите коментар