За убиство возача трамваја 15 година

Изрицањем затворске казне од 15 година данас је у Кантоналном суду Сарајево окончано суђење Сулејману Шехићу (1954.), оптуженом за убиство Армена Дулића, возача ГРАС-а 2. јуна 2014. године у Зовику, општина Хаџићи.

Босна и Херцеговина 08.10.2015 | 16:50
За убиство возача трамваја 15 година

Како је у образложењу пресуде истакнуо предсједавајући Судског вијећа, судија Јасенко Ружић, након проведених доказа Суд је оцијенио да су тужбени наводи из чињеничног описа оптужнога акта, који се односе на вријеме, мјесто и начин извршења кривичног дјела, доказани у цијелости.

Према инкриминацијама садржаним у оптужници, Шехић је окривљен да је 2. јуна 2014. године око 12.50 сати на аутобуском стајалишту у Доњем Зовику код Хаџића ножем убо у груди Дулића, нанијевши му смртоносне повреде, од којих је подлегао на путу према Дому здравља у Хаџићима.

Како је током извођења доказа, испитивањем свједока и предочавањем материјалних доказа утврђено, убиству је претходила препирка у аутобусу ГРАС-а, до које је најприје дошло између оптуженог и возача аутобуса (Дулићевог колеге), а чији повод је било то што је возач одбио Шехићев захтјев да заустави аутобус на мјесту на којем нема обиљежено аутобуско стајалиште.

У образложењу пресуде се наводи да је Дулић покушао Шехићу објаснити да се на том мјесту аутобус не смије заустављати, на што му је он упутио псовке, као и претходно возачу аутобуса, те га изазвао да изађе и након физичког контакта у којем је Шехић задобио лакше повреде, он је с раније припремљеним ножем на расклапање, који је држао испод јакне, задао смртоносну убодну рану Дулићу у предјелу срца.

Суд је приликом одмјеравања висине кривичноправне санкције узео у обзир отежавајуће околности, укључујући и чињеницу да је окривљени Шехић и раније осуђиван за покушај убиства, као и олакшавајуће - да се ради о пензионеру-инвалиду, његову старосну доб те чињеницу да је отац четворо дјеце.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ескобар

08.10.2015 19:19

Узевси све околности у обзир требало би га у гасну комору(ради старости гасна комора)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.10.2015 06:39

Стријељати гада напада људе на послу

ОДГОВОРИТЕ