Вучић не иде на утакмицу у Алабанију

Премијер Србије Александар Вучић у писму упућеном јавности саопштио је да је одлучио да не путује на фудбалску утакмицу у Елбасан.

Србија 08.10.2015 | 10:01
Вучић не иде на утакмицу у Алабанију

Председник Владе Србије Александар Вучић одлучио је да не присуствује фудбалској утакмици Албанија-Србија, у Елбасану, због политизације тог спортског догађаја, а од албанских власти је затражио да свим грађанима Србије обезбеде пуну сигурност пре, током и после меча.

"Због несвакидашње политизације једног спортског догађаја, после више телефонских разговора са премијером Албаније Едијем Рамом, донео сам одлуку да не путујем у Елбасан, како би главни актери фудбалске утакмице били спортисти", каже Вучић у писму јавности, поводом вечерашње утакмице.

Премијер је најоштрије осудио хулигански напад албанских навијача на фудбалере Србије.

"Захтевам од албанских власти да свим грађанима Србије, који буду присуствовали овом спортском догађају, обезбеде пуну сигурност пре, за време и после одржавања утакмице", нагласио је Вучић у писму.

Поручио је да су Србија и Албанија претходних годину дана радиле много на међусобном разумевању и успостављању редовних контаката, који доприносе бољој политичкој и економској сарадњи две земље, после деценија ћутања и замрзнутог непријатељства.

Две земље су, како је нагласио, почеле да разговарају о великим и важним пројектима, као што су изградња аутопута Ниш-Драч и пруге Београд-Подгорица-Скадар-Тирана.

"Знам добро да је и данас лакше и популарније подизати тензије, јер увек је једноставније изабрати линију мањег отпора и приклонити се мржњи уместо рационалном сагледавању будућности. Ипак, сматрам да су албански премијер Еди Рама, као и руководство Србије, разменом најбољих студената, послали важну поруку не само нашим народима, већ и целокупном свету, да озбиљно и одговорно гледамо у будућност региона, Србије и Албаније", поручио је премијер Србије.

Фудбалерима Србије је пожелео успех и победу, али их је и замолио да се боре за грб и заставу Србије.

"Поручујем да ћу их, без обзира на то да ли ће победити или изгубити, као председник Владе сацекати и пожелети им много нових победа у будућности“, наводи се у писму премијера Вучића.

Извор: РТС

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Око соколово

08.10.2015 08:24

"Због несвакидашње политизације једног спортског догађаја, после више телефонских разговора са премијером Албаније Едијем Рамом, донео сам одлуку да не путујем у Елбасан, како би главни актери фудбалске утакмице били спортисти", каже Вучић у писму јавности, поводом вечерашње утакмице.__________ Значи овај политички а и сваки други нарцисоид сматра да ако би он био гледалац на тој утакмици, он би био главни а не фудбалери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не треба,

08.10.2015 10:34

Замјерити соколовом оку, остарио соко, не види му око, мудрује и лудује.

Name

недјо

08.10.2015 08:49

Стаје друзе фрка стасе бојис зар нецес бодрит насе младице

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

08.10.2015 08:54

Прпа брале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

08.10.2015 09:22

"Обезбиједите свим Србима пуну сигурност, без мене."

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам

08.10.2015 09:29

Јел требао са тобом ићи твој миљеник и страствени навијач Баја о народном трошку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јакуповци

08.10.2015 09:43

Не би баја отишао на ту текму, нема те златне полуге!

Name

Зеро

08.10.2015 10:31

Па Баја и његови гробари имају фину и прикладну песму за ову утакмицу под насловом ,убиј Сиптра. Били би фино доцекани.

Name

Хе хе

08.10.2015 11:15

Не би ни да игра његова Игокеа.

Name

Пукните Дусмани

08.10.2015 10:09

Ста је сад писете да је кукавица дволицни људи,тито вама треба стоко једна све на голи оток одма...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

08.10.2015 10:47

Људи моји па дали има горег народа од арнаута и усташа ?

ОДГОВОРИТЕ