Vučić ne ide na utakmicu u Alabaniju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u pismu upućenom javnosti saopštio je da je odlučio da ne putuje na fudbalsku utakmicu u Elbasan.

Srbija 08.10.2015 | 10:01
Vučić ne ide na utakmicu u Alabaniju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne prisustvuje fudbalskoj utakmici Albanija-Srbija, u Elbasanu, zbog politizacije tog sportskog događaja, a od albanskih vlasti je zatražio da svim građanima Srbije obezbede punu sigurnost pre, tokom i posle meča.

"Zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, posle više telefonskih razgovora sa premijerom Albanije Edijem Ramom, doneo sam odluku da ne putujem u Elbasan, kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti", kaže Vučić u pismu javnosti, povodom večerašnje utakmice.

Premijer je najoštrije osudio huliganski napad albanskih navijača na fudbalere Srbije.

"Zahtevam od albanskih vlasti da svim građanima Srbije, koji budu prisustvovali ovom sportskom događaju, obezbede punu sigurnost pre, za vreme i posle održavanja utakmice", naglasio je Vučić u pismu.

Poručio je da su Srbija i Albanija prethodnih godinu dana radile mnogo na međusobnom razumevanju i uspostavljanju redovnih kontakata, koji doprinose boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, posle decenija ćutanja i zamrznutog neprijateljstva.

Dve zemlje su, kako je naglasio, počele da razgovaraju o velikim i važnim projektima, kao što su izgradnja autoputa Niš-Drač i pruge Beograd-Podgorica-Skadar-Tirana.

"Znam dobro da je i danas lakše i popularnije podizati tenzije, jer uvek je jednostavnije izabrati liniju manjeg otpora i prikloniti se mržnji umesto racionalnom sagledavanju budućnosti. Ipak, smatram da su albanski premijer Edi Rama, kao i rukovodstvo Srbije, razmenom najboljih studenata, poslali važnu poruku ne samo našim narodima, već i celokupnom svetu, da ozbiljno i odgovorno gledamo u budućnost regiona, Srbije i Albanije", poručio je premijer Srbije.

Fudbalerima Srbije je poželeo uspeh i pobedu, ali ih je i zamolio da se bore za grb i zastavu Srbije.

"Poručujem da ću ih, bez obzira na to da li će pobediti ili izgubiti, kao predsednik Vlade sacekati i poželeti im mnogo novih pobeda u budućnosti“, navodi se u pismu premijera Vučića.

Izvor: RTS

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

08.10.2015 08:24

"Zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, posle više telefonskih razgovora sa premijerom Albanije Edijem Ramom, doneo sam odluku da ne putujem u Elbasan, kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti", kaže Vučić u pismu javnosti, povodom večerašnje utakmice.__________ Znači ovaj politički a i svaki drugi narcisoid smatra da ako bi on bio gledalac na toj utakmici, on bi bio glavni a ne fudbaleri.

ODGOVORITE
Name

ne treba,

08.10.2015 10:34

Zamjeriti sokolovom oku, ostario soko, ne vidi mu oko, mudruje i luduje.

Name

nedjo

08.10.2015 08:49

Staje druze frka stase bojis zar neces bodrit nase mladice

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

08.10.2015 08:54

Prpa brale...

ODGOVORITE
Name

Bole

08.10.2015 09:22

"Obezbijedite svim Srbima punu sigurnost, bez mene."

ODGOVORITE
Name

pitam

08.10.2015 09:29

Jel trebao sa tobom ići tvoj miljenik i strastveni navijač Baja o narodnom trošku.

ODGOVORITE
Name

Jakupovci

08.10.2015 09:43

Ne bi baja otišao na tu tekmu, nema te zlatne poluge!

Name

Zero

08.10.2015 10:31

Pa Baja i njegovi grobari imaju finu i prikladnu pesmu za ovu utakmicu pod naslovom ,ubij Siptra. Bili bi fino docekani.

Name

He he

08.10.2015 11:15

Ne bi ni da igra njegova Igokea.

Name

Puknite Dusmani

08.10.2015 10:09

Sta je sad pisete da je kukavica dvolicni ljudi,tito vama treba stoko jedna sve na goli otok odma...

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

08.10.2015 10:47

Ljudi moji pa dali ima goreg naroda od arnauta i ustaša ?

ODGOVORITE