“Добродошао у НБА, Немања!“

Српски кошаркаш Немања Бјелица дебитовао је у среду у дресу Минесота Тимбервулвса и уписао је запажену партију у поразу од Оклахома Сити Тандера са 122:99.

Кошарка 08.10.2015 | 21:15
“Добродошао у НБА, Немања!“

Бјелица је за нешто мање од 21 минута на терену уписао 11 поена, пет скокова, две асистенције и једну украдену лопту.

Репрезентативац Србије је имао само један промашај из игре током целе утакмице, и док је он био у игри Вулвси су били у плусу.

Бјеличин деби у дресу Вулвса, иако је то само у оквиру предсезоне, а онај прави ће уследити за неколико недеља, изазвао је ерупцију одушевљења међу присталицама тима из Минеаполиса. Друштвене мреже су биле преплављене порукама: „Добродошао у НБА, Немања“, а Вулвси су поручили својим навијачима да пожуре и на време набаве дресове са бројем 88.

Међутим, Тандер је био много више расположен, посебно због повратка прве звезде Кевина Дурента у тим. Дурент је на својој првој утакмици после операције Ахилове тетиве постигао 15 поена и имао четири асистенције за 22 минута на терену.

Победничку екипу предводио је Серж Ибака са 18 поена и шест скокова, док је Енес Кантер имао 16 поена и шест скокова.

Код Вулвса, само двојица играча имала су двоцифрен учинак уз Бјелицу – Карл-Ентони Таунс и Ђорђи Дијенг, који су утакмицу завршили са по 18 поена.

Од свих кошаркаша, најбољу партију протекле ноћи имао је Руди Геј, чији Сакраменто Кингси су поражени од Финикс Санса са 107:100. Геј је постигао 30 поена на тој утакмици и додао шест скокова, али је то било недовољно за победу над расположеним Сансима, које су предводили Брендон Најт и Ти Џеј Ворен са по 19 поена.

Раме уз Геја био је Алек Буркс који је био сјајан у тријумфу Јута Џеза над Лос Анђелес Лејкерсима са 117:114. Буркс је уписао 27 поена, пет скокова и шест асистенција, а Родни Худ додао је 21 поен. На другој страни, Луис Вилијамс је имао 20 поена и пет скокова, док је Коби Брајант утакмицу завршио са 13 поена.

Атланта Хокси су славили на гостовању Кливленд Кавалирсима са 98:96 захваљујући Џефу Тигу, који је уписао 17 поена на тој утакмици. Ал Хорфорд је додао 15 поена и осам скокова, а код Кавалирса посебно се истакао Џеј Ар Смит са 15 поена. Леброн Џејмс је за 22 минута постигао осам поена и имао седам скокова, пет асистенција и три украдене лопте.

Резултати утакмица од среде:
Лос Анђелес Лејкерс – Јута Џез 114:117
Кливленд Кавалирс – Атланта Хокс 96:98
Њујорк Никс – Бауру Паскоалото 100:81
Мајами Хит – Орландо Меџик 97:100
Минесота Тимбервулвс – Оклахома Сити Тандер 99:122
Хјустон Рокитс – Далас Маверикс 109:82
Финикс Санс – Сакраменто Кингс 102:95

Коментари / 0

Оставите коментар