“Dobrodošao u NBA, Nemanja!“

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica debitovao je u sredu u dresu Minesota Timbervulvsa i upisao je zapaženu partiju u porazu od Oklahoma Siti Tandera sa 122:99.

Košarka 08.10.2015 | 21:15
“Dobrodošao u NBA, Nemanja!“

Bjelica je za nešto manje od 21 minuta na terenu upisao 11 poena, pet skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Reprezentativac Srbije je imao samo jedan promašaj iz igre tokom cele utakmice, i dok je on bio u igri Vulvsi su bili u plusu.

Bjeličin debi u dresu Vulvsa, iako je to samo u okviru predsezone, a onaj pravi će uslediti za nekoliko nedelja, izazvao je erupciju oduševljenja među pristalicama tima iz Mineapolisa. Društvene mreže su bile preplavljene porukama: „Dobrodošao u NBA, Nemanja“, a Vulvsi su poručili svojim navijačima da požure i na vreme nabave dresove sa brojem 88.

Međutim, Tander je bio mnogo više raspoložen, posebno zbog povratka prve zvezde Kevina Durenta u tim. Durent je na svojoj prvoj utakmici posle operacije Ahilove tetive postigao 15 poena i imao četiri asistencije za 22 minuta na terenu.

Pobedničku ekipu predvodio je Serž Ibaka sa 18 poena i šest skokova, dok je Enes Kanter imao 16 poena i šest skokova.

Kod Vulvsa, samo dvojica igrača imala su dvocifren učinak uz Bjelicu – Karl-Entoni Tauns i Đorđi Dijeng, koji su utakmicu završili sa po 18 poena.

Od svih košarkaša, najbolju partiju protekle noći imao je Rudi Gej, čiji Sakramento Kingsi su poraženi od Finiks Sansa sa 107:100. Gej je postigao 30 poena na toj utakmici i dodao šest skokova, ali je to bilo nedovoljno za pobedu nad raspoloženim Sansima, koje su predvodili Brendon Najt i Ti Džej Voren sa po 19 poena.

Rame uz Geja bio je Alek Burks koji je bio sjajan u trijumfu Juta Džeza nad Los Anđeles Lejkersima sa 117:114. Burks je upisao 27 poena, pet skokova i šest asistencija, a Rodni Hud dodao je 21 poen. Na drugoj strani, Luis Vilijams je imao 20 poena i pet skokova, dok je Kobi Brajant utakmicu završio sa 13 poena.

Atlanta Hoksi su slavili na gostovanju Klivlend Kavalirsima sa 98:96 zahvaljujući Džefu Tigu, koji je upisao 17 poena na toj utakmici. Al Horford je dodao 15 poena i osam skokova, a kod Kavalirsa posebno se istakao Džej Ar Smit sa 15 poena. Lebron Džejms je za 22 minuta postigao osam poena i imao sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Rezultati utakmica od srede:
Los Anđeles Lejkers – Juta Džez 114:117
Klivlend Kavalirs – Atlanta Hoks 96:98
Njujork Niks – Bauru Paskoaloto 100:81
Majami Hit – Orlando Medžik 97:100
Minesota Timbervulvs – Oklahoma Siti Tander 99:122
Hjuston Rokits – Dalas Maveriks 109:82
Finiks Sans – Sakramento Kings 102:95

Komentari / 0

Ostavite komentar