"Нема промјена у коалицији СДА и СзП"

Предсједник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да је на јучерашњој сједници Предсједништва СДА у Сарајеву једногласно донесена одлука да се подржи приједлог Колегија ове странке и да се наставе разговори са Савезом за бољу будућност (СББ) БиХ у смислу формирања нових парламентарних већина.

Босна и Херцеговина 08.10.2015 | 07:44
"Нема промјена у коалицији СДА и СзП"

"Сматрамо да СББ треба ући и бити дијелом владајуће структуре, да треба задржати коалицију са А-СДА и Странком за БиХ и да не долази до никаквих промјена када је ријеч о коалицији са Савезом за промјене на државном нивоу", изјавио је Изетбеговић на конференцији за новинаре.

Једна од тачака дневног реда сједнице Предсједништва СДА односила се и на рад Клуба посланика СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, те односе унутар самог Клуба.

Изетбеговић је потврдио да се разговарало и о ранијим несугласицама унутар Клуба СДА у Представничком дому ПСБиХ.

"Договорено је да се међусобно пружи рука и дође до помирења оних који су били незадовољни исходом Конгреса и који су имали примједбе на регуларност конгресне процедуре. С друге стране потребно нам је јединство унутар Клуба СДА да радимо заједно на рјешавању проблема, а договорено је и да ћемо радити на томе да гарантујемо да ће на листама бити најквалитетнији људи унутар СДА", казао је Изетбеговић.

Одговарајући на новинарско питање Изетбеговић је потврдио да Асим Сарајлић остаје на челу Клуба.

Извор: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зоран

08.10.2015 06:12

Ево вам Срби примјер када је муслимански интерес у питању сви могу са свима а вас свадјају да лаксе остваре своје интересе. Али вама треба рата да би ви то схватили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

08.10.2015 06:48

Са Милетом нема договора или ће бити како он казе или свако на своју страну

Name

*

08.10.2015 07:00

Споменути мора у затвор.

Name

Барон

08.10.2015 07:16

Нема промјена док Босић не добије изборе на нивоу Републике Српске тј док се становници РСа не одлуче за промјене. Док год им је тешко донијети дупе на биралишта, биће овако. Шта заслужују, то и имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Боран

08.10.2015 07:45

Боране, мој политика је то. цуо си синоц ста казе Бакир...политика је то видјецемо...кад је ријец о коалицији са СзП...цудни су путеви господњи мој Боране...

Name

Барон а не боран

08.10.2015 08:18

Бароне а шта ће се измјенити ако би их Босић и добио? Имаћемо по 1500 каемова плату? Имаћемо независну РС? Унитарну БиХ? Мед и млијеко? Зар си толико наиван? И ти и твоји истомишљеници... Сједимо и чекамо да нсм буде боље! Никад ми то дочекати нећемо.

Name

буди свој...

08.10.2015 08:29

Тешко ономе о коме одлучује Бакир да ли ће остати или изаћи из власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

08.10.2015 17:32

СДА је странка која је највисе добила гласова , на свим нивоима. Нормално да Бакир бира са ким це у коалицију и нормално да је то СзП. Мозда је за тебе БУДИ СВОЈ то јадно, али тако ти је свуда на свијету у парламентарним демократијама.