"Nema promjena u koaliciji SDA i SzP"

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDA u Sarajevu jednoglasno donesena odluka da se podrži prijedlog Kolegija ove stranke i da se nastave razgovori sa Savezom za bolju budućnost (SBB) BiH u smislu formiranja novih parlamentarnih većina.

Bosna i Hercegovina 08.10.2015 | 07:44
"Nema promjena u koaliciji SDA i SzP"

"Smatramo da SBB treba ući i biti dijelom vladajuće strukture, da treba zadržati koaliciju sa A-SDA i Strankom za BiH i da ne dolazi do nikakvih promjena kada je riječ o koaliciji sa Savezom za promjene na državnom nivou", izjavio je Izetbegović na konferenciji za novinare.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva SDA odnosila se i na rad Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te odnose unutar samog Kluba.

Izetbegović je potvrdio da se razgovaralo i o ranijim nesuglasicama unutar Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH.

"Dogovoreno je da se međusobno pruži ruka i dođe do pomirenja onih koji su bili nezadovoljni ishodom Kongresa i koji su imali primjedbe na regularnost kongresne procedure. S druge strane potrebno nam je jedinstvo unutar Kluba SDA da radimo zajedno na rješavanju problema, a dogovoreno je i da ćemo raditi na tome da garantujemo da će na listama biti najkvalitetniji ljudi unutar SDA", kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Izetbegović je potvrdio da Asim Sarajlić ostaje na čelu Kluba.

Izvor: N1

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zoran

08.10.2015 06:12

Evo vam Srbi primjer kada je muslimanski interes u pitanju svi mogu sa svima a vas svadjaju da lakse ostvare svoje interese. Ali vama treba rata da bi vi to shvatili.

ODGOVORITE
Name

Miki

08.10.2015 06:48

Sa Miletom nema dogovora ili će biti kako on kaze ili svako na svoju stranu

Name

*

08.10.2015 07:00

Spomenuti mora u zatvor.

Name

Baron

08.10.2015 07:16

Nema promjena dok Bosić ne dobije izbore na nivou Republike Srpske tj dok se stanovnici RSa ne odluče za promjene. Dok god im je teško donijeti dupe na birališta, biće ovako. Šta zaslužuju, to i imaju.

ODGOVORITE
Name

re Boran

08.10.2015 07:45

Borane, moj politika je to. cuo si sinoc sta kaze Bakir...politika je to vidjecemo...kad je rijec o koaliciji sa SzP...cudni su putevi gospodnji moj Borane...

Name

Baron a ne boran

08.10.2015 08:18

Barone a šta će se izmjeniti ako bi ih Bosić i dobio? Imaćemo po 1500 kaemova platu? Imaćemo nezavisnu RS? Unitarnu BiH? Med i mlijeko? Zar si toliko naivan? I ti i tvoji istomišljenici... Sjedimo i čekamo da nsm bude bolje! Nikad mi to dočekati nećemo.

Name

budi svoj...

08.10.2015 08:29

Teško onome o kome odlučuje Bakir da li će ostati ili izaći iz vlasti.

ODGOVORITE
Name

Zero

08.10.2015 17:32

SDA je stranka koja je najvise dobila glasova , na svim nivoima. Normalno da Bakir bira sa kim ce u koaliciju i normalno da je to SzP. Mozda je za tebe BUDI SVOJ to jadno, ali tako ti je svuda na svijetu u parlamentarnim demokratijama.