Роналдо, Зизу и Анри опет на Свјетском првенству?!

Коначно једна добра идеја из ФИФА.

Фудбал 09.10.2015 | 14:00
Роналдо, Зизу и Анри опет на Свјетском првенству?!

Зинедин Зидан, Тијери Анри, Руд ван Нистелрој, Роналдо, Раул, Рио Фердинанд, Роберто Ајала, Ривалдо, Михаел Балак, Алесандро дел Пијеро, Дидије Дрогба…

Сигурно вам неко од ових играча недостаје у данашњем фудбалу. Али они би поново могли да заиграју на Светском првенству за своју репрезентацију.

Ветеранску репрезентацију.

Како сазнаје ЕСПН, постоји могућност да се од 2017. године организује Светско првенство за ветеране, односно легендарне фудбалере који су учествовали на светским првенствима.

Идеја је да на том турниру учествује 12 репрезентација, али као што сте вероватно и очекивали, неће учествовати Србија.

Највећи број репрезентација би "дала" Европа – чак шест (Немачка, Италија, Француска, Шпанија, Енглеска и Холандија), по две из Јужне и Северне Америке (Аргентина, Бразила, САД, Мексико), једна из Азија (Јапан) и једна екипа састављена од 11 најбољих играча из Африке.

Тек у јануару 2016. ће се знати нови детаљи о овом пројекту, али је за сада предложено да се први турнир игра у Мексику, а да утакмице трају по 60 минута са "летећим изменама".

За ветеранске селекције ће моћи да наступе играчи од 35 до 45 година, па ће сигурно бити сјајно још једном на делу видети мајсторе ове игре.

Коментари / 0

Оставите коментар