Ronaldo, Zizu i Anri opet na Svjetskom prvenstvu?!

Konačno jedna dobra ideja iz FIFA.

Fudbal 09.10.2015 | 14:00
Ronaldo, Zizu i Anri opet na Svjetskom prvenstvu?!

Zinedin Zidan, Tijeri Anri, Rud van Nistelroj, Ronaldo, Raul, Rio Ferdinand, Roberto Ajala, Rivaldo, Mihael Balak, Alesandro del Pijero, Didije Drogba…

Sigurno vam neko od ovih igrača nedostaje u današnjem fudbalu. Ali oni bi ponovo mogli da zaigraju na Svetskom prvenstvu za svoju reprezentaciju.

Veteransku reprezentaciju.

Kako saznaje ESPN, postoji mogućnost da se od 2017. godine organizuje Svetsko prvenstvo za veterane, odnosno legendarne fudbalere koji su učestvovali na svetskim prvenstvima.

Ideja je da na tom turniru učestvuje 12 reprezentacija, ali kao što ste verovatno i očekivali, neće učestvovati Srbija.

Najveći broj reprezentacija bi "dala" Evropa – čak šest (Nemačka, Italija, Francuska, Španija, Engleska i Holandija), po dve iz Južne i Severne Amerike (Argentina, Brazila, SAD, Meksiko), jedna iz Azija (Japan) i jedna ekipa sastavljena od 11 najboljih igrača iz Afrike.

Tek u januaru 2016. će se znati novi detalji o ovom projektu, ali je za sada predloženo da se prvi turnir igra u Meksiku, a da utakmice traju po 60 minuta sa "letećim izmenama".

Za veteranske selekcije će moći da nastupe igrači od 35 do 45 godina, pa će sigurno biti sjajno još jednom na delu videti majstore ove igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar