АБА: Ђокић, након пораза од Игокее, напустио Металац!

Грешио сам, игра је срамна! Владимир Ђокић поднео је оставку на место тренера Металца после убедљивог пораза код куће од Игокее (74:56) у трећем колу АБА лиге.

Кошарка 08.10.2015 | 14:00
АБА: Ђокић, након пораза од Игокее, напустио Металац!

"Као частан човек и спортиста, сматрам да треба да се склоним и поднесем оставку. Наследнику желим све најбоље", рекао је Ђокић.

Новинари у Ваљеву били су изненађени његовом одлуком, коју је тада први пут објавио, без разговора са управом клуба. На позив неких новинара да бар "преноћи" пре одлуке, тренер је образложио зашто тачно жели да оде.

"Вукао сам погрешне потезе и у избору појединих играча и при бирању нових. Оне који су отишли требало је да замене ове момци. Нисам направио рез кад је било логично, надао сам се да ће све доћи на своје место. Тога није било. Ово једноставно не ради. Порази у Скопљу и сада последица су срамне игре и не видим шта ту више могу да урадим са овом истом екипом", рекао је Ђокић.

Металац већ за четири дана игра следећу утакмицу, што је мало времена за долазак новог тренера.

"Ако треба да седим на клупи у Никшићу, седећу, али то нема смисла".

Прошле сезоне Ђокић је од Металца направио једно од најпријатнијих изненађења АБА лиге – тим је завршио на шестој позицији са скором 13-13. Током лета Ђокић је имао још успеха, пошто је са репрезентацијом Србије до 20 година освојио златну медаљу на Европском првенству.

Ипак, ова сезона почела је неславно – врло лоша игра у победи над Партизаном, а затим и два убедљива пораза, прво од МЗТ-а и сада од Игокее.

Коментари / 0

Оставите коментар