Пекинг: Новак на Кинеза, Ана са Рускињом!

Новак Ђоковић и Ана Ивановић у четвртак играју мечеве четвртфинала турнира у Пекингу.

Тенис 07.10.2015 | 21:15
Пекинг: Новак на Кинеза, Ана са Рускињом!

Први ће на терен Новак, који за противника има 25-годишњег Жеа Жанга, а тај дуел на програму је око 10.00 по средњоевропском времену – претходно од 8.30 играју Фоњини и Гофан.

По завршетку Ђоковићевог меча, а на пре 13.30, на терен ће изаћи Ана Ивановић, која се састаје са Светланом Кузњецовом.

Жангу је најбољи ранг 148. место на АТП листи, висок је 188 цм, а у каријери је играо само финале на једном челенџеру, па Ђоковић не би требало да има већих проблема.

“Када сам видео жреб знао сам да ће бити тако, а многи су ми говорили: ’Разведри се, надам се да ћеш упознати Новака“, рекао је Жанг.

Ђоковић је свестан да ће публика бити на страни домаћег тенисера.

“Заслужено ће добити подршку, он је један од ретких кинеских тенисера који игра на овом нивоу и сада има прилику да игра на највећем терену са једним од најбољих. Никада раније нисам играо против кинеског играча у Кини, надам се да ће стадион бити пун и да ће бити много навијача који ће навијати за обојицу“, каже српски тенисер.

Уколико прође у четвртфинале, Ђоковића ће чекати победник дуела Изнер – Милман.

Биће то први сусрет Новака и Женга, док је Ана често играла са наредном супарницом, пошто води са 10-3 у међусобним окршајима. Добила је Кузњецову у последња четири меча, али сада ће се први пут састати у 2015. години.

Ако савлада Кузњецову, Ану ће у четвртфиналу играти са бољом из меча Пенета – Пављученкова.

Ђоковић ће имати обавезе и у дублу касније током дана, пошто ће заједно са братом Ђорђем играти меч друге рунде против тандема Поспишил/Сок.

Коментари / 0

Оставите коментар