Peking: Novak na Kineza, Ana sa Ruskinjom!

Novak Đoković i Ana Ivanović u četvrtak igraju mečeve četvrtfinala turnira u Pekingu.

Tenis 07.10.2015 | 21:15
Peking: Novak na Kineza, Ana sa Ruskinjom!

Prvi će na teren Novak, koji za protivnika ima 25-godišnjeg Žea Žanga, a taj duel na programu je oko 10.00 po srednjoevropskom vremenu – prethodno od 8.30 igraju Fonjini i Gofan.

Po završetku Đokovićevog meča, a na pre 13.30, na teren će izaći Ana Ivanović, koja se sastaje sa Svetlanom Kuznjecovom.

Žangu je najbolji rang 148. mesto na ATP listi, visok je 188 cm, a u karijeri je igrao samo finale na jednom čelendžeru, pa Đoković ne bi trebalo da ima većih problema.

“Kada sam video žreb znao sam da će biti tako, a mnogi su mi govorili: ’Razvedri se, nadam se da ćeš upoznati Novaka“, rekao je Žang.

Đoković je svestan da će publika biti na strani domaćeg tenisera.

“Zasluženo će dobiti podršku, on je jedan od retkih kineskih tenisera koji igra na ovom nivou i sada ima priliku da igra na najvećem terenu sa jednim od najboljih. Nikada ranije nisam igrao protiv kineskog igrača u Kini, nadam se da će stadion biti pun i da će biti mnogo navijača koji će navijati za obojicu“, kaže srpski teniser.

Ukoliko prođe u četvrtfinale, Đokovića će čekati pobednik duela Izner – Milman.

Biće to prvi susret Novaka i Ženga, dok je Ana često igrala sa narednom suparnicom, pošto vodi sa 10-3 u međusobnim okršajima. Dobila je Kuznjecovu u poslednja četiri meča, ali sada će se prvi put sastati u 2015. godini.

Ako savlada Kuznjecovu, Anu će u četvrtfinalu igrati sa boljom iz meča Peneta – Pavljučenkova.

Đoković će imati obaveze i u dublu kasnije tokom dana, pošto će zajedno sa bratom Đorđem igrati meč druge runde protiv tandema Pospišil/Sok.

Komentari / 0

Ostavite komentar