Подгорица: Опозиција 11. дан у протесту

Функционери, посланици, активисти и присталице опозиционог парламентарног Демократског фронта оглушили су се о захтев надлежних градских служби да данас до 10,30 сати уклоне шаторе са главне градске саобраћајнице испред републичког парламента у центру Подгорице.

Регион 07.10.2015 | 15:40
Подгорица: Опозиција 11. дан у протесту

Иако су градски челници запретили да, уколико организатори 11-дневног протеста ДФ-а, сами не уклоне шаторе и бину, то ће учинити надлежне градске службе, али се то није догодило.

Лидери и посланици ДФ-а као и њихове присталице окупили су се јутрос на месту одржавања протеста. Осим посланика ДФ-а на скупу су били независни посланици Младен Бојанић, Обрад Гојковић и Новица Станић.

Начелник Комуналне полиције Главног града Горан Јанковић рекао је јуче на конференцији за новинаре да рок за уклањање шатора и осталог мобилијара са Булевара Светог Петра Цетињског истиче данас и објаснио да комунална полиција, приликом уклањања шатора и мобилијара, у складу са Законом, може затражити и асистенцију полиције.

“И поред свих пријетњи да ће уклонити ово, видите да нема никог. Ову бину и шаторе прво су позвани да бране посланици ДФ-а и они ће то учинити”, рекао је предсједник Нове српске демократије и посланик ДФ-а Андрија Мандић. Он је грађане позвао и да вечерас дођу на протест у 18.30 и најавио да ће сутра у осталим градовима поново бити организовање шетње.

“Ако се у наредном периоду појави неко из главног града то препустите нама, ви останите иза јер нећемо дозволити да избије било какав инцидент. Одавде нас нико неће померити”, казао је Мандић.

Потпредседник Покрета за промјене и посланик ДФ-а Бранко Радуловиц захвалио је грађанима на великом јединству. 

“У сваком моменту колико нас овде има можемо имати 10 пута више. Ова екипа овде увек је имала исти циљ, увек је волела једнако Црну Гору. Добили смо два такозвама решења једно од комуналне полиције а друго од МУП-а. Колики је хаос показују два решења и два конррадикторна става. Не видим ниједна кола јутрос”, рекао је Радуловић. 

Према његовим речима, Председништво и Посланички клуб ДФ-а поручио је да се не померају са тог места до испуњења циљева, а то су прелазна влада и слободни избори.

Коментари / 0

Оставите коментар