"ИД-у цивили штит, а џамије као заклон"

Џихадисти Исламске државе крију се по џамијама и користе локално становништво као живи штит јер знају да руски авиони неће гађати цивиле.

Свијет 06.10.2015 | 22:10
"ИД-у цивили штит, а џамије као заклон"

То је изјавио заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов додавши да екстремисти ИД и своја возила остављају у близини џамија.

“Знајуц́и нашу опрезност и поштовање према џамијама ,они су уверени да ми никада не би, ни под каквим околностима, спровели ваздушне нападе на цивилне објекте", рекао је он.


Антонов је поводом видео снимка на ком се виде возила ИД у близини џамије рекао:

"Као што овај пример јасно показује „побуњеници“ не би користили цивиле као живи штит и скривали се иза њих, а не би ни остављали своја оклопна возили под ликовима религијски институција. Све ове радње могу бити једино визит карта терориста."

Он је нагласио да Русија користи податке из свемира и ваздушног осматрања, а не само информације прикупљене из сиријске војске.

"Ми проверавамо податке стотину пута. Наше одлуке су добро избалансиране и прорачунате. Ми спроводимо ваздушне нападе само ако смо 100 одсто сигурни да гађамо праву мету", рекао је Антонов.

Игор Конашенков, портпарол руског Министарства одбране, упозорио је да терористи припремају провокације као што су бомбардовање џамија за које би касније оптужили руске ваздухопловне снаге да су починиле ратни злочин.

 

(Б92)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

спартак

06.10.2015 20:18

Па за ово им И наси муслимани требају реци..Браво Руси И свака вам цаст ! Истина има сипатизера исиса И на овим просторима, искрено без икаквог разлога..Цас постеним муслиманима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

06.10.2015 20:25

Заборавих ! Јбт видео игрице како их на длану дрзе, мислим да су као мисеви заморци..Сваког трена јака иза врата, ил је јака ил је смрт. Надам се да це све оне кољаце свезаних И постених бораца стици заслузена казна. Американци И савезници се буне јер су тамо њихови суградјани који су досли отјерати Сиријце е из њихове земље ! НЕЦЕ МОЦИ ОВОГА ПУТА ..ЊЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

06.10.2015 21:21

Ало ове умјерене побуњенике, како их назива смрдљива америка не треба туци ))) Њих само по глави мало мазити...цица маца...ПЉУС !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

06.10.2015 22:51

У Босни су исто тако радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

07.10.2015 08:29

А што се не пријавиш за сведока ?