"ID-u civili štit, a džamije kao zaklon"

Džihadisti Islamske države kriju se po džamijama i koriste lokalno stanovništvo kao živi štit jer znaju da ruski avioni neće gađati civile.

Svijet 06.10.2015 | 22:10
"ID-u civili štit, a džamije kao zaklon"

To je izjavio zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov dodavši da ekstremisti ID i svoja vozila ostavljaju u blizini džamija.

“Znajući našu opreznost i poštovanje prema džamijama ,oni su uvereni da mi nikada ne bi, ni pod kakvim okolnostima, sproveli vazdušne napade na civilne objekte", rekao je on.


Antonov je povodom video snimka na kom se vide vozila ID u blizini džamije rekao:

"Kao što ovaj primer jasno pokazuje „pobunjenici“ ne bi koristili civile kao živi štit i skrivali se iza njih, a ne bi ni ostavljali svoja oklopna vozili pod likovima religijski institucija. Sve ove radnje mogu biti jedino vizit karta terorista."

On je naglasio da Rusija koristi podatke iz svemira i vazdušnog osmatranja, a ne samo informacije prikupljene iz sirijske vojske.

"Mi proveravamo podatke stotinu puta. Naše odluke su dobro izbalansirane i proračunate. Mi sprovodimo vazdušne napade samo ako smo 100 odsto sigurni da gađamo pravu metu", rekao je Antonov.

Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane, upozorio je da teroristi pripremaju provokacije kao što su bombardovanje džamija za koje bi kasnije optužili ruske vazduhoplovne snage da su počinile ratni zločin.

 

(B92)

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

spartak

06.10.2015 20:18

Pa za ovo im I nasi muslimani trebaju reci..Bravo Rusi I svaka vam cast ! Istina ima sipatizera isisa I na ovim prostorima, iskreno bez ikakvog razloga..Cas postenim muslimanima!

ODGOVORITE
Name

spartak

06.10.2015 20:25

Zaboravih ! Jbt video igrice kako ih na dlanu drze, mislim da su kao misevi zamorci..Svakog trena jaka iza vrata, il je jaka il je smrt. Nadam se da ce sve one koljace svezanih I postenih boraca stici zasluzena kazna. Amerikanci I saveznici se bune jer su tamo njihovi sugradjani koji su dosli otjerati Sirijce e iz njihove zemlje ! NECE MOCI OVOGA PUTA ..NJET.

ODGOVORITE
Name

spartak

06.10.2015 21:21

Alo ove umjerene pobunjenike, kako ih naziva smrdljiva amerika ne treba tuci ))) Njih samo po glavi malo maziti...cica maca...PLJUS !!!

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

06.10.2015 22:51

U Bosni su isto tako radili

ODGOVORITE
Name

mm

07.10.2015 08:29

A što se ne prijaviš za svedoka ?