Избјегличка криза у "рукама" Меркелове?

Немачка жели да сутра усвоји нови концепт координације избегличке помоћи, сазнаје политички магазин "Шпигл" у онлајн издању.

Свијет 06.10.2015 | 22:24
Избјегличка криза у "рукама" Меркелове?

Како се наводи, Немачка би и да шефа Канцеларске службе, Петера Алтмајера, именује за централног партнера укупне политичке координације у свим аспекатима актуелне избегличке ситуације.

"Већ недељама влада хаос у избегличком питању и сада је Ангели Меркел доста тога. Укупна координација мора бити повезана у Канцеларској служби. То је шамар министру унутрашњих послова", наводи овај магазин, уз фотографију Меркелове и њеног министра унутрашњих послова Томаса де Мезијера.

Магазин пише да се интерно врше припреме за једну трајну кризу и да Алтмајерова координација треба и даље да спада у надлежност министра, али под вођством Канцеларске службе.

"Помоћ избеглицама у Немачкој делује лоше организовано и са свих страна стиже критика. Сада стиже ново реструктурисање, предводничка улога је на Канцеларској служби. Меркел жели да њени сопствени људи имају одговорност", пише овај магазин.

Коментари / 0

Оставите коментар