Izbjeglička kriza u "rukama" Merkelove?

Nemačka želi da sutra usvoji novi koncept koordinacije izbegličke pomoći, saznaje politički magazin "Špigl" u onlajn izdanju.

Svijet 06.10.2015 | 22:24
Izbjeglička kriza u "rukama" Merkelove?

Kako se navodi, Nemačka bi i da šefa Kancelarske službe, Petera Altmajera, imenuje za centralnog partnera ukupne političke koordinacije u svim aspekatima aktuelne izbegličke situacije.

"Već nedeljama vlada haos u izbegličkom pitanju i sada je Angeli Merkel dosta toga. Ukupna koordinacija mora biti povezana u Kancelarskoj službi. To je šamar ministru unutrašnjih poslova", navodi ovaj magazin, uz fotografiju Merkelove i njenog ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera.

Magazin piše da se interno vrše pripreme za jednu trajnu krizu i da Altmajerova koordinacija treba i dalje da spada u nadležnost ministra, ali pod vođstvom Kancelarske službe.

"Pomoć izbeglicama u Nemačkoj deluje loše organizovano i sa svih strana stiže kritika. Sada stiže novo restrukturisanje, predvodnička uloga je na Kancelarskoj službi. Merkel želi da njeni sopstveni ljudi imaju odgovornost", piše ovaj magazin.

Komentari / 0

Ostavite komentar