ИД погодио хотел са премијером Јемена

Неколико граната погодиле су рано јутрос хотел Каср у јеменском граду Аден, том приликом погинуло је 15 људи међу којима два војника Уједињених арапских емирата. Исламска држава преузела одговорност.

Свијет 06.10.2015 | 20:40
ИД погодио хотел са премијером Јемена

Како јављају Ројтерс и Франс прес, у нападу нису повређени нити премијер нити други високи јеменски званичници.

Према речима јеменског министра за омладину и спрот Најефа Ал Бакрија, премијер је напустио хотел неповређен и осећа се добро.

Неименовани јеменски званичник је изјавио да у нападу има мртвих и повређених.

Најмање три гранате испаљене су на хотел Ал Каср и једна је погодила улаз хотела, јавила је телевизија Ал Арабија.

Огранак "Исламске државе" у Јемену преузео је одгворност за ракетне нападе у којима је погинуло 15 људи.

Јеменски званичници су претходно сумњичили шиитске побуњенике Хуте, који су од марта ове године мета напада саудијске коалиције. Међутим, "Исламска држава" је након напада послала поруку у којој је навела имена екстремиста који су извели нападе.


Становници другог по величини града у Јемену чули су неколико експлозија, а слике напада су објављене на твитеру и на њима се може видети густ дим како се вије из погођеног хотела.

У хотелу Каср су смештени високи јеменски званичници, чланови владе, који су се постепено враћали у земљу, након што су последњих недеља били у егзилу у главном граду Саудијске Арабије Ријаду.

Хотел чувају војници Уједињених Арапских Емирата, једне од држава чланица сунитских земаља које су покренуле војну акцију у Јемену у марту ове године с циљем да подрже снаге Хута и повратак владе из егзила.

Коментари / 0

Оставите коментар