ID pogodio hotel sa premijerom Jemena

Nekoliko granata pogodile su rano jutros hotel Kasr u jemenskom gradu Aden, tom prilikom poginulo je 15 ljudi među kojima dva vojnika Ujedinjenih arapskih emirata. Islamska država preuzela odgovornost.

Svijet 06.10.2015 | 20:40
ID pogodio hotel sa premijerom Jemena

Kako javljaju Rojters i Frans pres, u napadu nisu povređeni niti premijer niti drugi visoki jemenski zvaničnici.

Prema rečima jemenskog ministra za omladinu i sprot Najefa Al Bakrija, premijer je napustio hotel nepovređen i oseća se dobro.

Neimenovani jemenski zvaničnik je izjavio da u napadu ima mrtvih i povređenih.

Najmanje tri granate ispaljene su na hotel Al Kasr i jedna je pogodila ulaz hotela, javila je televizija Al Arabija.

Ogranak "Islamske države" u Jemenu preuzeo je odgvornost za raketne napade u kojima je poginulo 15 ljudi.

Jemenski zvaničnici su prethodno sumnjičili šiitske pobunjenike Hute, koji su od marta ove godine meta napada saudijske koalicije. Međutim, "Islamska država" je nakon napada poslala poruku u kojoj je navela imena ekstremista koji su izveli napade.


Stanovnici drugog po veličini grada u Jemenu čuli su nekoliko eksplozija, a slike napada su objavljene na tviteru i na njima se može videti gust dim kako se vije iz pogođenog hotela.

U hotelu Kasr su smešteni visoki jemenski zvaničnici, članovi vlade, koji su se postepeno vraćali u zemlju, nakon što su poslednjih nedelja bili u egzilu u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

Hotel čuvaju vojnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedne od država članica sunitskih zemalja koje su pokrenule vojnu akciju u Jemenu u martu ove godine s ciljem da podrže snage Huta i povratak vlade iz egzila.

Komentari / 0

Ostavite komentar